Pralėkė pirmoji Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena | kl.lt

PRALĖKĖ PIRMOJI KLAIPĖDOS PILIES DŽIAZO FESTIVALIO DIENA

  • 8

Vakar buvo pirmoji 26-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena, kupina talentingų muzikantų iš Lietuvos: nuo puikiai žinomų scenos profesionalų iki spalvingo džiazuojančio jaunimo.

„Tenka pripažinti, kad šiemet organizuojant festivalį viskas buvo išties kitaip, teko susidurti su daugybe iššūkių, taikytis prie esamų sąlygų ir priprasti prie itin greitai besikeičiančių aplinkybių. Nepaisant to, norime pasidžiaugti, kad festivalio atšaukti nereikėjo ir, kad kaip ir kasmet ištikimiausius festivalio žiūrovus galime džiuginti nemokamais koncertais“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Vakar 18 val. Šiauriniame rage esančioje džiazo festivalio scenoje sugūžėjo gausus būrys jaunimo – tai daugiau nei 15 metų gyvuojanti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studija – „Junior City Jazz“. Vyresnieji šios studijos auklėtiniai atliko nuotaikingą vokalinio džiazo programą.

Iškart po to – LMTA Sluškų rūmuose prie Neries susikūrusi grupė „Nėris jazz sextet“ demonstravo nepriekaištingą instrumentų skambesį, atliko originalias, grupės gitaristo Federico Leder, sukurtas kompozicijas.

„Junior City Jazz“ / D. Rimeikos nuotr.

Vakarą užbaigė ir vyšnia ant torto tapo profesionalus kvartetas „Cappella‘A“ su naujausiu savo darbu „Soul Train Project“. Soulo, R&B ir džiazo muzikos programoje meistriškai valdomi vokalai užbūrė kiekvieną klausytoją ir paskandino jausminguose garsuose.

Šiandien laukia dar daugiau geros muzikos. Nuo 18 val. festivalio gerbėjai scenoje išvys tradicinio džiazo puoselėtojus – „Memeland“, projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoją Evitą Cololo su džiazo grupe, nuotaikingus ir abejingų nepaliekančius rokenrolo, džaivo bei bliuzo muzikantus „Big Al & The Jokers“ iš Latvijos bei iš Lenkijos atvykusį bosinės gitaros virtuozą Wojtek Pilichovski & „Young power“.

XXVI Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – rugsėjo 3–5 dienomis Klaipėdos Šiauriniame rage. Visi renginiai nemokami.

GALERIJA

  • „Nėris jazz sextet“
D. Rimeikos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tikra ties

Gerai , kad vyksta tokie festivaliai , labai gerai:)))))), Ačiū organizatotoriams ir visiems rėmėjams, nes šitame tamsuolių krašte, tai tiesiog atgaiva !

buduliams

runkeliai yra runkeliai.Klaipėdai reikia kaimo kapelų festivalio

Pastebėjims

Ar realiai suprantate, kad tai pigiausias variantas, bet svarbu skambiai parašytas straipsnis. Muzikantai ir vokalistai visose grupėse tie patys. Keičiasi pavadinimai, tik veidai tie patys:)))))) visus tuos muzikantus kas vakarą atsiklausyti galima baruose, restoranuose, veselėse. Kuo barai, klubai ar restoranai blogiau už jūsų festivalį? Jo lygis niekuo nesiskiria! Tai kodėl klubai ar barai taip nėra giriami, kaip merienė, lyg dievas, sugebėjęs prikviesti tiek žvaigždžių!!!!?? Arba tos jūsų žvaigždės uš prancūzijos, lenkinljos, graikijos.....rašote jog tai mega pasaulinės žvaigždės....pažiūrėjus youtube, fcb, instagram jie vos po kelis tūkstančius sekėjų ir peržiūrų turi. Jie varganos vietinės žvaigždelės:)))))) tai kuo festivalis yra geresnis už kitus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS