Šeiko šokio teatras neleis nuobodžiauti | kl.lt

ŠEIKO ŠOKIO TEATRAS NELEIS NUOBODŽIAUTI

  • 4

Apribojimas – tai šansas naujam kūrybiškumui, įsitikinęs Šeiko šokio teatras, nors dėl karantino repeticijas, tarptautines gastroles ir repertuarinių spektaklių rodymą turėjo laikinai sustabdyti. Paskelbus karantiną šalyje, teatras perkėlė savo veiklas į internetą ir pakvietė į jogos pamokas suaugusiesiems, šokio užsiėmimus senjorams, spektaklių transliacijas vaikams ir gyvus susitikimus su kūrėjais.

Nori dalytis kūryba

Nuo kovo 16-osios nemokamai transliuojamas videoturinys „Facebook“ ir „Youtube“ socialiniuose tinkluose per pirmą savaitę sulaukė daugiau nei 17 tūkst. peržiūrų.

„Suvokdami situacijos sudėtingumą, norime dalytis kūryba ir įkvėpti žmogiškumui. Tikimės, kad projektas padės lengviau laikytis karantino namuose, paskatins palaikyti ryšį, paremti vieniems kitus ir turiningai leisti laiką. Suprantame, kaip sunku nusėdėti namuose, tad vaikams ir suaugusiesiems atveriame savo spektaklių įrašų biblioteką, ją papildome „gyvais“ susitikimais su kūrėjais. Taip pat rengiame kūrybines užduotis mažiesiems, jogos užsiėmimus ir, žinoma, nepamirštame senjorų“, – idėją pristatė teatro meno vadovė Agnija Šeiko.

Vyksta tiesioginės transliacijos

Kiekvieną antradienį 18.30 val. šokėjas Evgenijus Kalachovas veda Hatha jogos užsiėmimą atviru lygiu. Išbandyti raginami visi, nepaisant jogos praktikos patirties.

Trečiadieniais 12 val. prie kompiuterių ekranų pažiūrėti vaikiško spektaklio kviečiamos šeimos. Tiesioginės transliacijos metu spektaklį gyvai pristato jo kūrėjai, papasakodami įdomių detalių iš kūrybinio proceso, repeticijų, gastrolių.

Ketvirtadienio vakaras skirtas suaugusiesiems: 19.30 val. teatras pristato geriausius savo spektaklius, nominuotus Auksiniam scenos kryžiui ar „Padėkos kaukei“, taip pat laimėjusius šiuos apdovanojimus.

Penktadienio transliacija skirta senjorams. Jiems Auksinio scenos kryžiaus 2017 metų laureatas, šokėjas Nielsas Claesas veda kūrybinę judesio treniruotę. Nors subalansuota senjorams, pamoka patiks visiems, norintiems lengvai pajudėti namuose.

Kuria naujus projektus

Stebėti transliacijas žiūrovai gali šiose „Facebook“ paskyrose: Šeiko šokio teatras, Klaipėda gyvai, Atvira Klaipėda, Klaipėda, aš su tavim, Kultūros fabrikas, Kultūros uostas Klaipėda, taip pat „Youtube“ „RGB Pictures“ kanalu.

Pradedant šokio mėnesį (balandžio 29-ąją pasaulyje minima Tarptautinė šokio diena), kovo 30-ąją Šeiko šokio teatro „Facebook“ puslapyje startuos specialus kūrybinis šokėjų videoprojektas. Tarp namų sienų įsprausti atlikėjai patys režisuoja ir kuria choreografiją, šoka ir filmuoja trumpus šokio filmus. Per dvi savaites bus pristatyti aštuoni tokie kūrybiniai projektai.

Likusį laisvą laiką Šeiko šokio teatro kūrėjų ir administracijos komanda skiria svarbiausiam šiandienos projektui – padeda Klaipėdos universiteto Slaugos katedrai gaminti apsaugines kaukes uostamiesčio medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

DDD

Spektaklis, mačiau vieną, neįdomus. Be to kyla abejonės. Jeigu tai iš tiesų yra tiesioginis transliavimas (taip skelbiama), tai gal ponia Šeiko nesupranta kas vyksta aplink? Menininkui toks nesigaudymas laike yra neatleistinas... Geras noras pasireklamuoti, tačiau viskam yra laikas.

...,>zemiau rasiusiam...,aciu uz DEMESI...,

labai megstu DEMESI...,o dabar KONKRECIAI i TEMA...,cia yra MANO!!! STILIUS...,laikausi NUOSTATOS...,kai turi SAVO STILIU esi DVASIOS ARISTOKRATAS...,kai JO neTURI esi DVASIOS UBAGAS... tai TIEK labai TRUMPAI i TEMA... TASKAS

zemiau rasiusiam

Tavo caps lock sugedes matyt papuga turi- islupo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS