Smuiko maestro iš Italijos grieš su Klaipėdos kameriniu orkestru | kl.lt

SMUIKO MAESTRO IŠ ITALIJOS GRIEŠ SU KLAIPĖDOS KAMERINIU ORKESTRU

  • 0

Vaikystėje Domenico Nordio buvo žinomas kaip Venecijos vunderkindas, dabar jis – vienas įtakingiausių savo kartos atlikėjų. Smuiko virtuozas vėl atvyks sužavėti savo meistriškumu ir uždegti pietietišku temperamentu tiek klausytojus, tiek koncertinės scenos partnerius – Klaipėdos kamerinio orkestro narius. Vasario 21 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje publikos lauks „Smuiko maestro ir orkestras“.

Be solisto tėvynainio italo Giuseppe’s Verdi muzikos, šįkart programoje skambės Carlo Nielseno, Felixo Mendelssohno ir Mieczyslawo Weinbergo opusai.

D.Nordio pirmąjį savo rečitalį griežė būdamas dešimties, o sulaukęs 16-os laimėjo Giano Battistos Viotti konkursą, kurio vertinimo komisijai tąkart pirmininkavo legendinis Yehudi Menuhinas. D.Nordio 1988 m. laimėjo „Eurovizijos” jaunųjų atlikėjų konkurso Didįjį prizą, atvėrusį jam vartus į visą pasaulį. Dabar jis koncertuoja prestižiškiausiose pasaulio salėse su žymiausiais orkestrais ir dirigentais. Dar vienas svarbus karjeros faktas – smuikininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su garsiąja „Sony Classical“, kuri leidžia visus jo įrašus.

Klaipėdos kamerinis orkestras nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio. Dažnas atvykęs maloniai nustemba, koks aukšto lygio kolektyvas yra įsikūręs Lietuvos uostamiestyje. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras atlieka pačių įvairiausių stilių muziką ir ją skiria skirtingo amžiaus, skonio ir poreikių klausytojams. Orkestro meistriškumas, kūrybinė energija ir polėkis kaskart nustebina publiką netikėtais eksperimentais, įdomiomis klasikos ir šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis.

Koncerto solistas jau vaikystėje buvo pripažintas talentas; kai kuriems kompozitoriams taip pat pavyksta atsiskleisti ir išgarsėti dar esant jauno amžiaus. Ne išimtis ir šio koncerto muzikos kūrėjai. F.Mendelssohnas savo Koncertą smuikui ir styginiams parašė būdamas vos 13-os, o Mažoji siuita styginių orkestrui tuomet dar studentui C.Nielsenui buvo pirmasis pripažinimo sulaukęs kūrinys. Jau subrendęs kaip kompozitorius M.Weinbergas sukūrė Concertino smuikui ir styginių orkestrui, o koncerto pabaigoje skambės styginių orkestrui pritaikytas G.Verdi Styginių kvartetas, kurį kompozitorius parašė besiruošdamas operos „Aida“ pastatymui Neapolyje. Bus netikėta išgirsti pripažinto operų meistro kūrinį, parašytą styginiams.

Prieš dvejus metus pamaloninę klausytojus lengvu „Itališku desertu“, šįkart D.Nordio ir Klaipėdos kamerinis orkestras siūlo paragauti įmantresnio muzikinio patiekalo. Koncerto rengėjai neabejoja, kad jis vėlgi bus meistriškai pagamintas ir įtiks publikos skoniui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS