Spektaklyje šeimai – pažįstami personažai | kl.lt

SPEKTAKLYJE ŠEIMAI – PAŽĮSTAMI PERSONAŽAI

  • 0

Kovo 16 dieną 12 valandą Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmuose vyks Agnės Sunklodaitės režisuotas spektaklis „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Šie svečiai į uostamiestį atvyks iš Kauno valstybinio lėlių teatro (KVLT) ir pristatys kiek kitokią puikiai pažįstamos istorijos versiją.

Susirinkusiųjų laukia lėlių opera visai šeimai. Šio muzikinio spektaklio kompozitorius ir libreto autorius – jaunas britų kilmės kūrėjas Aubrey Lavender, muzikos kompoziciją ir pjesių rašymą studijavęs Guildhall’o muzikos ir dramos mokykloje Londone.

„Karlsonas į Mažylio kasdienybę atneša spalvų, džiaugsmo ir juoko. Norime, kad kiekvienam žiūrovui, ir ypač vaikui, šis spektaklis būtų it tas draugas, tas nenuorama skraidūnas Karlsonas, kuris užpildo širdį nuoširdžiu vaikišku džiaugsmu“, – sakė A. Sunklodaitė.

Pažymima, kad spektaklyje nėra kai kurių knygos veikėjų. Taip pat atskleidžiama keletas detalių: Frekenbok tapo televizijos žvaigžde, o aktoriui Konstantin Novopolskij, vaidinančiam Karlsoną, tai pirmas vaidmuo su lėle.

Anot K. Novopolskio, tokio draugo, kaip jo personažas, reikėtų ne tik kiekvienam vaikui, bet ir suaugusiajam.

„Karlsonas niekada nenustoja džiaugtis ir visada primena tiek Mažyliui, tiek Frekenbok, tiek man, kad reikia nepamiršti džiaugtis gyvenimu, šmaikštauti, linksmintis, nekreipti į viską dėmesio ir per giliai nenugrimzti į tą suaugusiųjų rūpesčių gyvenimą bei tiesiog džiaugtis akimirkomis“, – tvirtino aktorius.

KVLT spektaklyje visai šeimai „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ vaidins įvairiausių dydžių lėlės, o pasirodys šie aktoriai: Dominyka Budinavičiūtė, Konstantin Novopolskij, Jolita Ross, Arvydas Šaučiūnas, Andrius Žiurauskas, Vigita Rudytė, Mindaugas Černiauskas, Laima Strazdauskienė, Augustas Gudelis.

Spektaklio dailininkė Giedrė Brazytė, videomenininkas – Antanas Skučas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS