Su Klaipėdos „brass“ kvintetu muzikuos vaikai | kl.lt

SU KLAIPĖDOS „BRASS“ KVINTETU MUZIKUOS VAIKAI

  • 0

Edukacinėje koncertinėje programoje „Skambėk su kvintetu II“ gegužės 18 d. 12 ir 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje su Klaipėdos brass kvintetu kaip solistai pasirodys Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos, E.Balsio menų gimnazijos, J.Kačinsko, J.Karoso ir Kretingos muzikos mokyklų mokiniai, kartu muzikuos vokalinis ansamblis ,,Vocalis“ (vadovė Erlanda Tverijonienė).

Klaipėdos koncertų salė daug dėmesio skiria edukaciniams projektams, koncertams šeimai ir jaunimui. Visi šie projektai labai įdomūs ir skirtingi. Nemažai jų rengia Klaipėdos brass kvintetas, 2018-ųjų rudenį pradėjęs renginių ciklą „Skambėk su kvintetu“. Jame kartu su kvintetu pasirodo gabiausi Klaipėdos ir Vakarų Lietuvos regiono moksleiviai, grojantys pačiais įvairiausiais instrumentais. Klaipėdos brass kvinteto meno vadovas Sigitas Petrulis subūrė gausių šiam sumanymui pritariančių pedagogų ir moksleivių būrį.

„Antroji „Skambėk su kvintetu“ programa bus išskirtinė. Varinių pučiamųjų kvintetas – savitos specifikos, turi savo braižą, skambesį ir galimybes. Ruošiant šią programą, neužteko išrinkti talentingus vaikus, reikėjo galvoti apie kūrinio natas, aranžuotę, skambesį, stilių ir bendrą rezultatą. Manau, kad mums pavyko. Koncerte skambės reti instrumentų deriniai: brass kvintetas ir fortepijonas, brass kvintetas ir smuikas, net brass kvintetas ir kanklės bei kitos netipiškos instrumentų sudėtys“, – intrigavo S.Petrulis.

Koncerto programoje skambės Antonio Vivaldi, Wolfgango Amadeuso Mozarto, Claude’o Bollingo, Ástoro Piazzollos, Jurijaus Čugunovo, Elenos Laumenskienės ir kitų kūriniai.

Beje, visi Klaipėdos brass kvintete grojantys atlikėjai – Sigitas Petrulis (trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba) – yra Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos absolventai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS