Susitikimai Lietuvos pajūryje su politologu L. Kojala | kl.lt

SUSITIKIMAI LIETUVOS PAJŪRYJE SU POLITOLOGU L. KOJALA

  • 4

Politologas Linas Kojala pajūrio gyventojus ir svečius kitą savaitę kviečia pokalbiams apie svarbiausias pasaulio aktualijas ir knygos „Baltieji rūmai ir Europa“ pristatymą.

Liepos 9 d. 19 val. susitikimas vyks Vasaros knygyne Nidoje (Pamario g. 3), o liepos 10 d. 18 val. – Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72).

Susitikimų metu L.Kojala pristatys savo naujausią knygą, skirtą plačiajai skaitytojų auditorijai, norinčiai geriau suprasti kintantį JAV vaidmenį pasaulyje, prezidentų mąstymą formuojant užsienio politiką, taip pat JAV ir Lietuvos santykių praeitį, dabartį bei ateitį.

Keliaudamas ir dirbdamas analitinį darbą JAV, knygos autorius susitiko su aukščiausio rango pareigūnais, tiesiogiai dirbusiais su JAV prezidentais bei formavusiais Vašingtono požiūrį į Lietuvą. Nuo tvirto patikinimo, kad sąjungininkų statusas neginčijamas, iki nerimo krislo, kad šiais laikais viskas pernelyg greitai keičiasi – tokia šiek tiek dviprasmiška daugelio susitikimų nuotaika.

Kartu tai proga pasidalyti įžvalgomis apie karščiausius šiandien kylančius klausimus. Atslūgstanti pandemijos banga ir politinė situacija, artėjantys JAV prezidento rinkimai. Kas laukia?

L.Kojala – Rytų Europos studijų centro direktorius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, asocijuotasis ekspertas JAV Harvardo universiteto Daviso Rusijos ir Eurazijos studijų centro Derybų darbo grupėje, taip pat Užsienio politikos tyrimų institute. Gavęs prestižinę Fulbrighto stipendiją, jis mokėsi Harvardo universitete JAV. Vadovavo įvairiems tarptautiniams projektams, rengė akademinius tekstus, buvo kelių monografijų bendraautoris. L.Kojala komentuoja tarptautinės politikos aktualijas Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje, yra parengęs tekstų ar komentarų tokioms žiniasklaidos priemonėms kaip CNN, BBC, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų visuomeniniams transliuotojams. Jis taip pat yra knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“ („Tyto alba“, 2019) autorius.

GALERIJA

  • Susitikimai Lietuvos pajūryje su politologu L. Kojala
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nabagas

Nesužavėjo, be charizmos, be savo nuomonės,.. Konservatorius, pučiantis į tą pačią LRT misijos dūdą. nevertas jokio dėmesio.

99

Linuti, vaike, kiek tau metu? Atsirado politologas

fakyras

pirma reiketu basom kojom paganyt zasis o veliau speliot is kavos tirsciu ir dziaugtis zydelio mokejimais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS