Tęsiamas istorikų paskaitų ciklas: 1923 m. Klaipėdos prijungimas | kl.lt

TĘSIAMAS ISTORIKŲ PASKAITŲ CIKLAS: 1923 M. KLAIPĖDOS PRIJUNGIMAS

  • 41

Paskaitų ciklas „Kaip apginta Lietuvos laisvė 1918–1920 m.?“ tęsiasi. Šį kartą klaipėdiečiai kviečiami į istoriko dr. Vytauto Jokubausko (KU, BRIAI) paskaitą „Klaipėdos prijungimo 1923 m. karinė operacija“.

Aktyvūs Lietuvos nepriklausomybės kovų kariniai veiksmai vyko 1919–1920 m., tačiau po to dar tris metus (iki 1923 m.) tesėsi partizanų, o kai kada ir Lietuvos bei Lenkijos reguliariųjų kariuomenių vienetų susirėmimai palei demilitarizuota zoną.

Tik 1923 m. buvo likviduota demilitarizuota zona ir nustatyta administracinė linija, taip užbaigti aktyvūs kariniai veiksmai. Tačiau prisimintinas ir kitas itin svarbus 1923 m. įvykis – Klaipėdos krašto užėmimo operacija, istoriografijoje bei visuomenėje dažnai vadinamas „Klaipėdos sukilimu“.

Šioje paskaitoje bus kalbama apie 1923 m. sausio mėnesio karinės operacijos Klaipėdos krašte eigą.

Šių susitikimų metu istorikai atskleis karių kasdienybės Nepriklausomybės karo metu aspektus, pristatys svarbiausias karines operacijas, apžvelgs Lietuvos visuomenės požiūrį į Lietuvos nepriklausomybę ir vykstantį karą dėl jos.

Paskaita vyks gruodžio 4 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centre.

Įėjimas nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Muachachacha

Čiaupkis čia žmogum apsimetantis parazite :DDD Rikiu dar mat pasivadins :DDDD

Prusijos Skalvijos zemiu RIKIS

Lietuviski vyzoti zmogeliukai OKUPAVO Prusijos siaurines Skalvijos zemes. Taciau 1939 m. kovo 22 savo valia grazino uzgrobtas Prusijos zemes Vokietijai be jokiu pretenziju ateityje i Memelio Krasta. Grazinimo Sutartis GALIOJA IKI SIOL. Stalino dovanojimai svetimu zemiu yra NIEKINIAI ir NETEISINIAI. Taigi Memelio Krasta REIKES GRAZINTI Prusijai kuria valdo Rusija peremusi SNO mandata is TSRS valdyti Prusija. Okupantai nezdinkites is Memelio Krasto.

Geras pasiūlymas

Pradėkite nedelsdami kurti pinigus ... „Google“ siūlo darbo vietas, kuriose žmonės gali dirbti internetu iš savo namų, ir aš per pirmąjį šio darbo mėneesį uždirbau 24795 USD. Buvau sukrėstas, kai kaimynė man pasakė, kad ji vidutiniškai kainuoja 30 000 USD, bet matau kaip tai veikia dabar. Dabar jaučiu tiek daug laisvės, kad esu pats savo viršininkas. Tai aš ir darau ...........................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­­l­o­w­7­7.C­o­m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS