Uostamiesčio Rūtų galerijoje – V. Bogatyriovo akvarelių „Fantazmai“ | kl.lt

UOSTAMIESČIO RŪTŲ GALERIJOJE – V. BOGATYRIOVO AKVARELIŲ „FANTAZMAI“

  • 1

Uostamiesčio Rūtų galerijoje Klaipėdoje (Danės g. 9) iki birželio 1-osios eksponuojama klaipėdiečio dailininko Vladimiro Bogatyriovo dar niekur iki šiol nerodytų akvarelių paroda „Fantazmai“.

Parodoje atsiskleidžia kiek netipiška dailininko kūrybinė kryptis, kurioje susipina nežemiškų būtybių vaizdavimas, beribė tarpžvaigždinė atmosfera, laki fantazija ir visa persmelkiantis minties lengvumas, pozityvumas, virtuoziškai įvaldyta akvarelės technika.

Tapytojas V. Bogatyriovas gimė 1945 m. Tolimuosiuose Rytuose, jūrininko šeimoje. 1976 m. baigė Sankt Peterburgo dailės akademiją. Po studijų išvyko į Vilnių, o nuo 1982 m. gyvena ir kuria Klaipėdoje.

Dailininkas yra polistilistas, savo kūryboje išbandantis įvairiausias dailės technikas ir sritis – tapo vaizdingus istorinius ir lyrinius kraštovaizdžius, turtingus natiurmortus, portretus, fantastinius paveikslus, kuria dekoratyvines plokštes, grafiką ir skulptūras. Pastarąjį dešimtmetį jis daug dėmesio skiria akvarelei, demonstruodamas aukštą meistriškumo lygį, šio dailės žanro vitališkumą ir grožį.

Nuo 1992 m. V. Bogatyriovas yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Dalyvavo daugiau nei 100 tarptautinių, šalies ir miesto parodų, surengė 50 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Jo darbų yra įsigiję Lietuvos, Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, JAV muziejai ir privatūs kolekcininkai. Dailininkas jau 13 metų yra tarptautinio vaikų piešinių konkurso „Slaviškas pavasaris“ žiuri pirmininkas.

V. Bogatyriovas 12 metų aktyviai bendradarbiauja su Kauno Eglės galerija, kasmet organizuojančia personalines dailininko parodas.

„Nėra nieko fantastiškesnio už tikrovę tam, kuris gali pažvelgti į jos akis. O mūsų pasaulis yra toks turtingas ir įvairus, kad visai nebūtina ieškoti įkvėpimo tolimoje erdvėje – tereikia atidžiai pažvelgti, ir kiekviename vandens lašelyje galime pamatyti visą visatą“, – įsitikinęs parodos autorius.

GALERIJA

  • V. Bogatyriovas. Centrinis portalas <span style=color:red;>(2020)</span>.
  • V. Bogatyriovas. Dvyniai <span style=color:red;>(2018)</span>.
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R.S.

Jeigu čia tas pats žymusis Bogatyriovas, kuris nuo seno mus stebino savo gražiais, neeiliniais ir talentingais paveikslais, tai jo nuklydimas į šį stilių, sekant estetinio kanibalizmo mada Lietuvoje ir pasaulyje, kelia liūdesį. Žinoma, yra šlykštaus ir nekrofiliško, išprotėjusio Suokos tapymo gerbėjų, bet nemanau kad juo reikėtų sekti. Nieko jis nedžiugina,tik kelia siaubą.(tik visiški snobai nuo jo apsalę..).Ir perša mintis apie Dantės ,,Pragarą".O mums reikia džiaugtis gyvenimu-dovana kurią mes gavome iš Aukščiausiojo šioje Žemėje, nepraeiti ir pamatyti jo žavesį..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS