Užgavėnės Klaipėdoje – kitaip nei anksčiau | kl.lt

UŽGAVĖNĖS KLAIPĖDOJE – KITAIP NEI ANKSČIAU

  • 1

Užgavėnes šiemet teks minėti santūriai, be šurmulio ir persirengėlių siautulio. Tačiau Klaipėdos senamiestyje yra vieta, kur jau dabar galima pajusti dalelę Užgavėnių šventės dvasios – Etnokultūros centras iki vasario 16-osios kviečia apžiūrėti netikėtą instaliaciją „Užgavėnių ŪŽkampis“.

„Užgavėnių ŪŽkampis“ – tai Užgavėnės, saugiai uždarytos už stiklinių pastato durų (Bažnyčių g. 4). Čia susirinko persirengėlių elitas – stilinga kompanija, propaguojanti čirvinių blynų maniją. Svečiuojasi ir garsi teisingos nuomonės formuotoja, sveiko gyvenimo būdo propaguotoja. Ji siūlo išbandyti kietą keto dietą – kumpiai, dešros, riebios silkės ant stalo padėta. Į Klaipėdos miestą atidrožė vieno kaimo Rožė – mados guru, stiliaus ikona. Čia įkūrė savo brendą – „Spa BALIJA“ grožio centrą. „ŪŽkampyje“ vieši ir vedybų planuotoja, jaunų panelių gyvenimo būdo formuotoja. Ji pakelia IQ koeficientą už sutartą procentą. Prabangiai įsitaisęs ir vietinis makleris – vidutinio išsimokslinimo, bet blaivus finansų ekspertas, panelių dėmesio vertas. Jis pro šalį ėjo ir tapo kriptovaliutų kasėju. Užgavėnių kompanijai vertę didina įžymi prekybininkė, įmonės „Pilvo gale jomarkas“ vadybininkė. Ji pristato gastronominės mados tendencijas, skelbia akcijas, suskirsto į frakcijas.

Kitos personos – ne mažiau žymios ir įdomios. Kartu ūžia ir visą praeitį žinanti būrėja, apsukrusis verslininkas, prekiaujantis sniego druska, sveriama sveikata. Ūžaujančiųjų psichologiniu klimatu rūpinasi velniai, raganos, vaisingumo situaciją stebi palubėje įsikūrusi Gervė. Ši prabangi kompanija aptars visuomenės naujienas, paneigs visas melagienas. Žiema greitai bėgs iš kiemo, nepaliks jų čia nė vieno.

„Užgavėnių ŪŽkampio“ aktualijas galima išvysti ir „Facebook‘‘ paskyroje @etnocentras.lt.

GALERIJA

  • Užgavėnės Klaipėdoje – kitaip nei anksčiau
  • Užgavėnės Klaipėdoje – kitaip nei anksčiau
  • Užgavėnės Klaipėdoje – kitaip nei anksčiau
  • Užgavėnės Klaipėdoje – kitaip nei anksčiau
Klaipėdos etnokultūros centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

badas atūš ar ne?

Verslo planas karantinams nesibaigiant: 1. Jei namų ūkyje yra daugiau kaip 2 suaugę asmenys, guldykite į lovą patį judriausiąjį ir nuolat migruojantįjį iki stipriųjų gėrimų skyrių krautuvėse ar nelegalius pigesnio birzgalo taškus. Savaitę neleiskite net pakilti iš patalo, tiekite sriubą tiesiai į lovą ir maitinkite šaukštu, stenkitės, kad per smakrą nevarvėtų, nes per daug bus išlaidų skalbimui, kt. 2. Savaitei prabėgus galite jau išsikviesti šeimos gydytoją į namus – ligonis nejuda, seilėjasi, tuštinasi po savimi, atsisako praustis, atlikti higienos procedūras. 3. Susitvarkykite specialiuosius poreikius, procedūra lengva, už nejudantįjį šeimos narį kas mėnesį iš savivaldybės gausite virš 300 eur, jums pageidaujant, juos pristatys į namus, tada paimsite neva nejudančio ligonio ranką, įbruksite rašiklį ir pakeverzosite parašą pašto atstovo akyse – ligonis pinigus gavo. 4. Jei dar jūsų namų ūkis jaučia nepriteklių, apie puodus besisukiojantįjį asmenį apiforminkite namų šeimininke.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS