Vizažistės siekis – įkvėpti brandžias moteris | kl.lt

VIZAŽISTĖS SIEKIS – ĮKVĖPTI BRANDŽIAS MOTERIS

Brandus amžius moteriai – ne kliūtis atrodyti žaviai ir jaunatviškai, teigia vizažistė Kristina Kaziulienė. Kelerius metus svetur pragyvenusi klaipėdietė prisipažįsta, jog kol kas užsienietes ir savo kraštietes lygina ne pastarųjų naudai.

Gyvenk ir džiaukis

Teisę, keliones ir turizmą studijavusi Kristina kaip profesionali vizažistė skaičiuoja penkerių metų stažą, tačiau į grožio sritį teigia pasukusi dar prieš 11 metų. Po trumpos emigracijos Airijoje, Norvegijoje jauna moteris tolesnį gyvenimą kuria gimtinėje.

"Gyvendama užsienyje ir studijavau, ir dirbau. Teko padirbėti ir baruose, tad neretai čia matydavau vyresnes moteris, kurios ateidavo taurės vyno, užkąsti, pabendrauti. Ir visos – besišypsančios, pasitempusios, skoningai pasidažiusios", – prisiminė pašnekovė.

Tuo metu grįžusi į Lietuvą Kristina pamatė liūdnoką vaizdą.

 

"Vaikai užauginti, finansinė situacija ganėtinai stabili. Gali sau daugiau leisti, daugiau skirti laiko. Tačiau daugelis vyresnių moterų Lietuvoje atrodo suvargusios, paniurusios, visai nesirūpinančios savo išvaizda. Galbūt jos savo vyrais rūpinasi kaip vaikais ir visai užmiršta apie save? – svarstė vizažistė. – Mačiau, kaip aktyviai gyvena ir puikiai atrodo brandžios damos užsienyje. Manau, kad daugelis mūsų moterų irgi sau gali tai leisti, tačiau įprastai jos yra pasinėrusios į pilką rutiną, nieko daugiau aplink nemato, o gal ir nedrįsta išeiti į viešumą, lankytis renginiuose."

Pakinta net laikysena

Anot pašnekovės, gražinant ne tik nuotakas, bet ir jaunųjų mamas, močiutes, jai ne kartą yra tekę stebėti neįtikėtinas metamorfozes, o sykiu ir vyresnio amžiaus klienčių reakcijas į šiuos pokyčius.

"Nuostabu, kaip moterys jausdavosi, kai aš jas padažydavau ir jos pamatydavo save veidrodyje: pasikeisdavo ne tik jų žvilgsnis, bet ir laikysena. O juk jos taip gali jaustis kiekvieną dieną, suteikdamos sau daugiau pasitikėjimo labai paprastomis priemonėmis!" – teigė Kristina.

Pašnekovė pripažino, jog vyresnių moterų savivertę menkina ir Lietuvoje itin įsigalėjęs jaunystės kultas.

"Pas mus jos atrodo nustumtos į šalį, pamirštos. Visur matome jaunus veidus, jaunus kūnus. Net ir daugelis vizažistų eksponuoja jaunų panelių, kurios ir taip gražios, nuotraukas. Trūksta pas mus ir vyresnėms moterims skirtų tinklaraščių, stiliaus patarimų", – pastebėjimais dalijosi klaipėdietė.

Tad Kristina jau kurį laiką audžia mintį brandžioms damoms surengti renginį, kuriame jos galėtų neformalioje aplinkoje pabendrauti, pasivaišinti, pasiklausyti psichologo, stilisto paskaitos, galbūt net pasimėgauti muzikine programa.

Grožio eliksyras – vanduo

Man labai norisi, kad brandaus amžiaus moterys Lietuvoje gyventų bent kiek linksmiau ir oriau.

"Man labai norisi, kad brandaus amžiaus moterys Lietuvoje gyventų bent kiek linksmiau ir oriau. Norisi jas įkvėpti, – šyptelėjo klaipėdietė. – Vyresnės moterys neretai prisipažįsta, kad vengia naudoti pudrą, nes ši neva išryškina visas raukšles. Tačiau jos nereikia perkrauti, pudra turi būti lengvutė. Dabar siūlomas didžiulis mineralinių produktų pasirinkimas, tad tinkamai parinkta geros kokybės pudra ir tolygiai, gražiai padengs veidą, ir neišryškins raukšlelių."

Anot pašnekovės, nors makiažas reikalingas, vyresnio amžiaus moterys turėtų vadovautis principu "kuo mažiau, tuo geriau".

"Kalbant apie makiažą, reikėtų akcentuoti ne tai, kas madinga, o tai, kas tinka. Brandžioms moterims nereikėtų bijoti spalvų, tačiau nevertėtų ir persistengti. Saugi bus žemės spalvų paletė, o lūpoms paryškinti verčiau patarčiau rinktis blizgį – jos atrodys putlesnės. Be to, nereikėtų užmiršti, jog labai ryškūs lūpdažiai sendina. Papildomų metų prideda ir intensyviai juodi antakiai. O visų pirma reikėtų nuolat drėkinti odą, tad neužmirškime vartoti vandenį. Nes kai oda pridrėkinta, tada ir raukšlelių mažiau, ir visos naudojamas makiažo priemonės atrodo gražiau", – patarė specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

to "anukui"

tu ka? Idiotas, kas tave pagimde, kengura? Toks jaunas, o jau toks pagiezingas, kas bus ki pasensi, zinoma, jei sulauksi tokiu metu, is kuriu dabar saipaisi.

ANUKUI

Ziurek pirmas neuzsilenk ,i roju tikrai nepapulsi .

Marija Radavičienė

Labai būtų gerai, kad būtų skurtas internetinis puslapis vyresnio amžiaus moterims, kur būtų šios moterys dažniau padrąsinamos įvairiais klausimais, galbūt pasisektų rasti kokią bendrystę pagal interesus ar panašiai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS