XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai: saugumas – mūsų prioritetas | kl.lt

XXVII KLAIPĖDOS PILIES DŽIAZO FESTIVALIO ORGANIZATORIAI: SAUGUMAS – MŪSŲ PRIORITETAS

  • 4

Klaipėdoje netrukus prasidės džiazo muzikos gerbėjų nekantriai lauktas XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kuris vyks rugpjūčio 5 – 7 dienomis. Per rekordiškai trumpą laiko tarpą surengto tarptautinio festivalio organizatorių, laukia dideli iššūkiai norint užtikrinti saugą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Augant užsikrėtimų skaičiams, organizatoriai imasi ypatingų saugumo priemonių, siekdami užkirsti kelią COVID-19 plitimui ir ragina žmones elgtis atsakingai bei paisyti visų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijų.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė kreipiasi į visus uostamiesčio gyventojus ir svečius, planuojančius atvykti į koncertus:

„Ištikimieji festivalio bičiuliai, šiandien daugelis iš mūsų gyvena neapibrėžtumo būsenoje – epidemiologinė situacija šalyje kinta sparčiau, nei mes pajėgiame prie jos prisitaikyti. Birželio pabaigoje, kai sutelkę visas jėgas, pradėjome organizuoti koncertinę programą, dangus virš Klaipėdos atrodė daug „šviesesnis“.

Šiandien, kai užsienio atlikėjai jau yra pakeliui į Lietuvą ir renginio formato pakeisti nebėra galimybės, reikia pripažinti faktą, kad įžengėme į tą etapą, kai reikia itin didelių pastangų, norint užtikrinti saugumą ir labai atsakingo žmonių požiūrio į savo bei aplinkinių sveikatą. Klaipėdos pilies džiazo festivalis yra gerų žmonių geros muzikos mylėtojų sambūris. Ir aš nuoširdžiai tikiu, kad kiekvienas iš jūsų padarysite viską, kad apsaugotumėte save ir savo artimuosius.

Saugumas turi būti ir yra mūsų prioritetas. Geranoriškumas, sąmoningumas ir savisauga yra svarbiausia, ko mes tikimės iš jūsų. Jeigu jaučiate bent menkiausius peršalimo simptomus, koncertus primygtinai prašome stebėti tik nuotoliniu būdu, tiesioginės transliacijos metu. Atvykusius raginame atsakingai laikytis higienos ir užkrečiamųjų ligų prevencijos reikalavimų: dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo, per pertraukas išsisklaidyti ir atokiau pasivaikščioti. Tikiu, kad bendromis jėgomis padarysime viską, kad po festivalio širdyse išsinešta šventinė nuotaika neišblės praėjus porai savaičių. Iš anksto dėkoju už jūsų atsakingumą“.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai skelbia apie numatytas saugumo ir prevencines priemones:

– Žmonės bus periodiškai įspėjami pranešimais laikytis saugaus atstumo, raginami dezinfekuoti rankas bei dėvėti apsaugines veido kaukes.

– Po kiekvieno koncerto bus daromos pertraukos ir žmonės prašomi išsiskirstyti bei pasivaikščioti atokiau nuo scenos, kol vedantysis nepaskelbs apie kito koncerto pradžią.

– Festivalio teritorijoje esančiose sanitarinėse zonose bus įrengtos dezinfekcinio skysčio stotelės, kurias nuolat pildys savanoriai.

– Renginių vietoje, Kruizinių laivų terminale, prieigose veiks mobilus COVID-19 testavimo punktas, visi norintys galės atlikti SARS-CoV-2 antigeno testą, taip pat greitąjį serologinį SARS-CoV-2 antikūnų testą.

– Penktadienį (rugpjūčio 6 d.) ir šeštadienį (rugpjūčio 7 d.), nuo 16 iki 20 val., Pilies ir Žvejų gatvių sankirtos skvere veiks mobilus vakcinavimo punktas, kuriame be išankstinės registracijos, dviejų gamintojų vakcinomis, galės pasiskiepyti kiekvienas pageidaujantis.

Dėmesio! Primygtinai reikalaujame pajutus nors vieną iš peršalimo simptomų, susilaikyti nuo dalyvavimo renginyje ir jį stebėti internetu, tiesioginės transliacijos metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Labai gerai, kad yra organizuojami renginiai. Žmoniu psichinė sveikata taip pat labai svarbi. Ačiū merui.

Dudka

apie kokia svarbus žmoniu sauguma jus šnekot.. dudoris paskutine savo kadencija atgyvena ir jam reikía dabar ko daugiau euru susigrebti...

Pastebejimas

Ne vienas koncertas ar kitą renginys atšauktas ir jūs galėjote atšaukti. Ką reiškia "muzikantai jau pakeliui, nebeatsauksi".. Būtum su meru abu normalus ir atsakingi, iškart po jūros šventės būtumėt atšaukę, nes matot, kad tie jūsų raginimai giliai visiems šiknoje:( faktas, tu ir meras esate visiškai ne atsakingos personos, kurioms nusišvilpt dėl žmonių sveikatos! Pinigai pinigai pinigai.... Apgailėtini
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS