Afišos teršia Klaipėdą? | kl.lt

AFIŠOS TERŠIA KLAIPĖDĄ?

Gyventojams kliūva renginių afišomis apklijuoti reklaminiai stulpai. Apiplėšyti ir vėjo plaikstomi seni skelbimai nepuošia Klaipėdos, tad, miestiečių nuomone, juos būtina tvarkyti. Tačiau savivaldybėje tiksliai nežinoma, kas turėtų imtis šio darbo.

Piktinosi netvarka

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai stebisi prastai atrodančiais miesto skelbimų stulpais.

"Jau tris mėnesius nevyksta koncertai ir spektakliai. Afišos ant stulpų – senos, nuplėšytos, netvarkingai priklijuotos. Į Klaipėdą atvykę svečiai nesupranta, kas vyksta miesto kultūriniame gyvenime", – piktinosi į redakciją kreipęsis Klaipėdos gyventojas.

Žmonės svarsto, kad galbūt patys kultūrininkai galėtų imtis tvarkos užtikrinimo misijos.

Kieno reikalas – nežinia

Vis dėlto kas turėtų imtis nuolatinės skelbimų stulpų priežiūros, tiksliai nėra aišku.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius nėra gavęs užduoties rūpintis pasenusių skelbimų pašalinimu.

"Mes tuos stulpus suremontavome, sutvarkėme, ir tuo mūsų darbas baigėsi", – sakė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Kieno tiksliai darbas turėtų būti nuolatinė reklaminių stulpų priežiūra, tikslaus atsakymo neturėjo ir Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys, kurio viešai skelbiamos veiklos sritys turėtų apimti tokius klausimus. Tačiau tvirtinama, kad miestas imsis spręsti šią problemą.

"Jeigu yra tokia situacija, netvarka, manau, turime rasti sprendimą, kas juos vis nuvalys. Turime reaguoti į tai, kas pastebėta, kas negerai, ir nuspręsti, kaip sutvarkyti", – teigė vicemeras.

Anot A.Barbšio, pašalinti senus susikaupusius skelbimus gali būti kiek keblu, mat, tikėtina, bus pažeistos kitos, dar tik artėjančių renginių, reklamos.

"Reikia pagalvoti", – apibendrino pašnekovas.

Stebi reklamas

Miesto erdvėse esančių reklamų kontrolę vykdo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai.

Tiesa, kontrolierių taikikliuose, panašu, skelbimų stulpai neatsidurs, nes ant jų nėra draudžiama tvirtinti afišų.

"Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse yra punktas, kuris draudžia tvirtinti skelbimus ant kelio ženklų, šviesoforų, apšvietimo stulpų, skulptūrų ir kitose nenumatytose vietose", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Už tam nepritaikytoje vietoje iškabintą reklamą numatomos sankcijos. Nusižengus gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų.

Pirmąkart padarius pažeidimą skiriamas įspėjimas. Nusikaltus pakartotinai skiriama bauda nuo 140 iki 600 eurų.

"Po pirmo karto žmonės supranta, kad elgiasi netinkamai, ir to nebedaro", – pastebėjo S.Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

T

Cia sake bus reklaminiai stendai o ne reklamos su popieriais patys kalti esate ir neurzgite

Ramune

Bukit geri naikinkit, labai negrazu ir visai nereikalinga

Žinau

Čia naikint reikia dėl to kad žymusis miesto protestuotojas Virgis prieš mero langus savo akiplėšiškų plakatų(,,meras-medkirtys" ir pan.:D)))nekabinėtų. Jis buvo įsimetęs į skelbimų lenteles prie autobusų stotelių tai Neniškis laiku susigriebė jas panaikint.:D).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS