Alytaus kolegija siekia prisijungti prie Klaipėdos universiteto | kl.lt

ALYTAUS KOLEGIJA SIEKIA PRISIJUNGTI PRIE KLAIPĖDOS UNIVERSITETO

  • 7

Alytaus kolegija siekia prisijungti prie Klaipėdos universiteto (KU).

Kaip pranešė universitetas, tokią idėją iškėlė trečiadienį jame apsilankę Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius, pavaduotoja Jurgita Merkevičienė bei tarybos pirmininkas Marius Jasaitis, Alytaus poliklinikos direktorius.

Pasak pranešimo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) Alytaus kolegiją planuoja sujungti su didesnėmis Vilniaus ar Kauno kolegijomis.

„Tačiau kolegijos bendruomenės, Alytaus miesto bei aplinkinių savivaldybių vadovų ambicija ir matymas kitoks – ieškoti galimybių jungtis su universitetinio mokslo įstaiga ir taip stiprinti ne tik kolegijos, bet ir viso Pietų Lietuvos regiono potencialą“, – nurodoma pranešime.

Anot S. Naruševičiaus, kolegijos siūlomos studijos atitinka KU vykdomas studijų programas – abiejose mokymo įstaigose rengiami sveikatos, informatikos, inžinerijos, technologijų bei socialinių mokslų specialistai.

Įstaigų susijungimas, pasak jo, gali būti naudingas ir universitetui.

„Alytus yra šalia sanatorinių gydymo centrų – Birštono, Druskininkų, o KU pastaruoju metu plėtoja kurortologinius tyrimus, tai galėtų būti nauju impulsu šiai sričiai. Minėtos galimos sąsajos dėl atsinaujinančios energetikos išteklių tyrimų bei bendros veiklos sveikatos mokslų srityje“, – pranešime cituojamas S. Naruševičius.

KU rektorius Artūras Razbadauskas tokią jungtį vadina įmanoma.

Universiteto Senato pirmininkas Vaidutis Laurėnas sakė, kad bendruomenė jau yra išreiškusi poziciją dėl dalyvavimo Vyriausybės planuojamoje kolegijų tinklo pertvarkoje, o pasiūlymą vadino diskutuotinu.

Pasak universiteto, šis klausimas svarstytas kilus diskusijoms apie galimą jungtį su Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Puikiai

Marijampolės kolegija jungiasi prie universiteto, o Alytaus kolegiją turbūt prie Kauno profkės svajoja prijungti...Seniai jau reikalingas universitetas Alytuje, labai seniai apie tai kalbama ir žadama! Ei, valdžia!?

Fain

Nykstanti snaigiu ir uzterstu mariu vienove.

K

Alytaus kaimas jungiasi prie balbieriškio parapijos...klaunai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS