Ant namų – grėsmės žymės | kl.lt

ANT NAMŲ – GRĖSMĖS ŽYMĖS

Klaipėdoje daugėja avarinės būklės požymių turinčių pastatų. Kai kuriuos namus net rekomenduojama aplenkti kelių metrų atstumu. Daugiausia tokių pastatų yra pietinėje miesto dalyje. Tai – daugiabučiai namai, kuriuose nuolat gyvena žmonės.

Vis dėlto specialistai tikina, kad panikuoti neverta.
Šiomis dienomis keletą Klaipėdos daugiabučių papuošė įspėjamosios lentelės, jog pastatas turi avarinės būklės požymių, o saugus atstumas nuo namo – trys metrai.

Toks įspėjimas jau pakabintas ant Debreceno g. 12 namo, šiuo metu ten nuolat gyvena klaipėdiečiai.
Vis dėlto savivaldybės atstovai ragina nebūgštauti, mat toks ženklas dar nereiškia, jog namas griūva.

Taip pažymėti dar penkis uostamiesčio namus nuspręsta todėl, jog pastebėta namo būklės pakitimų.

"Šiam ir dar penkiems namams nurodyta specialiai pažymėti pastatus, nes juos reikia stebėti, galbūt daugiau pakitimų nebus ir veiksmų imtis nereikės, o jeigu pakitimų bus pastebėta, reikės atlikti ekspertizę ir namą rengti renovacijai", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun.

Tokiomis lentelėmis numatyta pažymėti Debreceno g. 66, 32 ir 90 bei Baltijos pr. 17 ir 11 namus.

Vedėja tikino, kad dėl namų būklės nuogąstauti neverta, nes kiekviename name pasitaiko nedidelių įtrūkimų bei namo fasado pokyčių. Tačiau situaciją stebėti – būtina.

"Jeigu įtrūkimas atsirado dėl kokio nors poveikio, pavyzdžiui, per kažkada buvusį žemės drebėjimą ar kito panašaus reiškinio metu, ir toliau niekas nesikeičia – tai ženklas tik tai ir byloja", – nuramino pašnekovė.

G.Čichun patikino, jog gyventojai apie bet kokius pasikeitimus bus informuoti, nes namo administratorius privalo sekti pastato būklę ir susirinkimų metu apie tai informuoti daugiabučio gyventojus.

Per praėjusius ir šiuos metus Statinių priežiūros specialistai patikrino 25 devynaukščius namus. Nustatyta, jog iš jų penki yra blogos būklės ir juos reikia rengti renovacijai.

Taip pat patikrinti šeši trylikos aukštų namai. Iš jų blogos būklės buvo tik vienas.

Pašnekovės teigimu, dažniausiai daugiabučiuose pasitaikantis trūkumas – raudonų apdailos plytų irimas. Jis atsiranda veikiausiai todėl, kad jau statant namą buvo netinkamai sumontuotos konstrukcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Edd

Baltijos 17 tai darželis, kuriame sudėti plastikiniai langai ir padarytas remontas (gal per pastarąjį dešimtmetį).

manau

reiketu pazymetuose namuose padaryt patikrinimus,gyventojai dare remontus ir masiskai griove vidines sienas be jokiu leidimu. Gyventi baugu, nes lubos ant galvos bet kada gali uzgriuti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS