Antradienį – galutinis sprendimas dėl Klaipėdos jūrų uosto vadovo | kl.lt

ANTRADIENĮ – GALUTINIS SPRENDIMAS DĖL KLAIPĖDOS JŪRŲ UOSTO VADOVO

Antradienį bus žinoma, kas laimėjo konkursą į Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovo pareigas, Eltą informavo susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus patarėja Aldona Violeta Grinienė.

„Šiandien vyksta atranka, ir rytoj bus priimtas galutinis sprendimas. Bus žinoma, kas laimėjo Klaipėdos jūrų uosto direkcijos direktoriaus konkursą“, – Eltai sakė ministro patarėja.

Jos teigimu, išrinktas vadovas bus paskirtas tik perėjus visas būtinas patikras.

Praėjusią savaitę A. V. Grinienė informavo Eltą, kad Susisiekimo ministerija yra sulaukusi 13 kandidatų į Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovo pareigas.

Valstybei strateginę reikšmę turintis uostas nuolatinio vadovo neturi nuo 2019 m. kovo, kai iš šių pareigų buvo atleistas Arvydas Vaitkus.

Kaip anksčiau skelbė LRT tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), su kuria A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai. Pasak LRT, 44 tūkst. eurų „valstiečiams“ paaukojo per verslą susiję asmenys, uostamiestyje užsiimantys baltarusiškų trąšų krova ir pervežimu.

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis po kilusio skandalo atleido A. Vaitkų iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, nebegalėtų būti objektyvus uoste veikiančioms įmonėms.

A. Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas skundą atmetė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žilvinas

Visame pasaulyje uoste sukasi pinigai. Ir labai dideli. Skaitykit istorijas, žiūrėkit filmus, sekit spaudą. Kam rašyti briedus. Kas su kuo susitars, kas kam perdalins ar atiduos, to ir bus. Čia, kas ką rašo, skaityk istorijas nuo valdžios perdalinimo 1990 metais.

Leonas

Turetu buti nepriklausomas vadovas nuo ivairiu partiju, ypatingai valdanciuju. Reiktu tikro vadovo-vadybininko, kuris sutelktu ir kolektyva, bei suprastu uosto pletros poreikius. Laikom kumscius, kad ateitu DORAS, nepriklausomas vadovas.

Prerogatyva

butu, inzinierius-Kinijos LR specialistas.Viskas pajudes greitai, o svarbiausia su maksimalia nauda pilieciams..ir jaunai,vis dar besivystanciai demokratijai.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS