Apie peles ir vidinius demonus | kl.lt

APIE PELES IR VIDINIUS DEMONUS

Lietuviško kino gerbėjams – džiugi žinia: režisierius Ernestas Jankauskas ėmėsi pilnametražio filmo "Little Fighter" kūrybos darbų.

Tai jau antrasis kino kompanijos "Dansu films" ir E.Jankausko bendras projektas.

Vos prieš keletą mėnesių Lietuvos kino ekranuose pasirodžiusį pirmąjį filmą "Čia buvo Saša" žiūrovai priėmė itin šiltai.

Didžiuosiuose šalies kino teatruose juosta laikėsi net 8 savaites, vėliau seansai buvo perkelti ir į mažesnius Lietuvos miestelius bei regionus.

Išleidusi režisieriaus debiutinę pilno metro kino juostą, kompanija ėmėsi naujojo projekto –juostą Lietuvos žiūrovams planuojama pristatyti 2021 m., tiesa, tuomet ji jau turės lietuvišką pavadinimą, kuris dėl intensyvių filmavimų dar nebuvo sukurtas.

"Little Fighter" – tai magiškojo realizmo drama su komiškais elementais, pasakojanti apie jauną ir charizmatišką neuromokslininkę, atliekančią sudėtingus ir didžiulį perversmą mokslo srityje sukelti galinčius tyrimus su pelėmis.

Audriaus Solomino nuotr.

Tačiau sau didžiausiu iššūkiu taps ji pati, bandydama įveikti patiriamas panikos atakas ir kovodama su savo vidiniais demonais.

Kaip sako pats filmo režisierius, panikos priepuoliai – tai tik paviršius, po kuriuo slepiasi žmogaus noras būti tobulu, visiems įtikti, didelių lūkesčių išsikėlimas sau.

Kiekvienas turime pasirinkimą pasilikti baimėje arba kovoti su tuo ir ieškoti vidinės laisvės.

"Kiekvienas turime pasirinkimą pasilikti baimėje arba kovoti su tuo ir ieškoti vidinės laisvės. Tiesa, moralizuoti visai nenorėčiau, kurdamas filmą palieku vietos ir pačių žiūrovų interpretacijoms", – prisipažino E.Jankauskas.

"Dansu films" prodiuserė ir filmo pagrindinė aktorė Gabija Siurbytė teigia, jog Lietuvoje vis dar labai trūksta žanrinio kino, dėl to norisi kuo labiau išnaudoti šią nišą, šįkart – į filmą įvedant magiškojo realizmo elementų.

"Pats filmavimo procesas labai įdomus ir įvairus, turime daug sudėtingų scenų su kaskadininkais, arkliais, nemažai teko filmuoti ir vandenyje. Galime didžiuotis stipria filmavimo komanda ir talentingais aktoriais", – pasakojo G.Siurbytė.

Šiuo metu juosta filmuojama Vilniuje ir jo apylinkėse, keletui dienų filmavimo darbai buvo persikėlę į Ignaliną ir netoli Trakų.

GALERIJA

  • Apie peles ir vidinius demonus
  • Apie peles ir vidinius demonus
Audriaus Solomino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS