Atgimimo aikštės planas – be požeminės aikštelės | kl.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖS PLANAS – BE POŽEMINĖS AIKŠTELĖS

Uostamiesčio savivaldybė nusprendė šiais metais parengti Atgimimo aikštės atnaujinimo planą be požeminės aikštelės. Vis dėlto verslininkų pasiūlymas prisidėti aikštėje įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę griežtai neatmetamas.


 

Uostamiesčio savivaldybė nusprendė šiais metais parengti Atgimimo aikštės atnaujinimo planą be požeminės aikštelės. Vis dėlto verslininkų pasiūlymas prisidėti aikštėje įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę griežtai neatmetamas.

Aikštė – be aikštelės?

Jau netrukus Klaipėdos savivaldybė planuoja paskelbti konkursą, kurio metu bus išrinkti Atgimimo aikštės projektuotojai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino teigimu, kol kas aikštės atnaujinimo planas bus rengiamas, kaip jau buvo nuspręsta anksčiau, – be požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

Pasiūlymą svarstys

Tai nereiškia, kad ateityje po atnaujinta erdve nesirikiuos gyventojų transporto priemonės.

Uostamiesčio savivaldybė neseniai gavo verslo atstovų pasiūlymą Atgimimo aikštėje įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Tokio objekto kaina vienam miestui nepakeliama, todėl neatmetama, kad būtų galima pasinaudoti ir verslininkų lėšomis.

"Pasiūlymas yra. Prisidėjimo dalis dar nežinoma. Šį pasiūlymą apsvarstysime artimiausiu metu, kalbėsime ir konkretinsime šį klausimą", – teigė S.Budinas.

Tiesa, jeigu bus surastas tiek miestui, tiek verslui priimtinas sprendimo variantas, rengiant aikštės atnaujinimo planą bus suplanuota ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Abu šie dokumentai bus suderinti, todėl, nusprendus aikštelę vis dėlto įrengti, pagrindinio aikštės atnaujinimo plano rengimas nesustotų.

Konkurse tikisi ne tik lietuvių

Paskelbus konkursą bus ieškoma aikštės renovacijos idėjos bei projekto autoriaus. Galbūt dėl galimybės projektuoti aikštę varžysis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijos.

"Pastaruoju metu tokiuose įdomesnių projektų konkursuose dalyvauja įvairios organizacijos. Lygiai taip pat, kaip ir tilto, baseino ar Muzikinio teatro rekonstrukcijos projektuose. Lietuva nebėra ta uždara valstybė, kur paskelbus konkursą niekas nematytų ir nežinotų", – pastebėjo S.Budinas.

Atnaujinant aikštę, anot administracijos direktoriaus, nebus apsiribojama vien dangos pakeitimu. Bus ieškoma idėjų, kaip šią aikštę paversti patrauklesne miestiečiams bei atvykėliams.

Darbai – 2017-aisiais

Kiek galėtų kainuoti šios erdvės atnaujinimas, dar nežinoma. Tai paaiškės nuo pasiūlytos idėjos.

"Dabar turime principinį sprendimą, kad aikštė bus neužstatyta. Nuo atnaujinimo idėjos labai daug priklauso. Viena idėja gali būti labai paprasta, o kita – labai brangi. Tačiau norime, kad aikštėje rinktųsi žmonės ir ji būtų gyva, nes jau kurį laiką ji yra nykoka", – apibendrino S.Budinas.

Per 2016-uosius planuojama parengti Atgimimo aikštės renovacijos projektą, o realus jos atnaujinimas prasidės 2017-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ade

Kažkas panašaus į Vilniaus Bernardinų sodą būtų puiku.

mmmm

ko jūs prisikabinot prie tos aikštės , kad ją reikia apstatyt statiniais, nejaugi nebegalima keletą minučių paprastai pasėdėt pasidžiaugt gėlynais, o dėl fontanų tai buvo prie vaidilos kino teatro prie vėtrungės, prie pempininkų ar jie veikia .

to Memellander

taigi buvo planai užstatyti aikštę tik ne istoriniais o vadinamau naujosios architektūros šlamštu kuris mūsų miestui visiškai netinka.Nedavė pastatyti tai storamašniai turtuoliai ir neinvestuos į požemine aikštele.Vis maža jiems..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS