Atgims dar daugiau naujamiesčio gatvelių | kl.lt

ATGIMS DAR DAUGIAU NAUJAMIESČIO GATVELIŲ

Istorinės miesto dalies – naujamiesčio – veidas keisis toliau. Numatoma atnaujinti dar kelias šiame rajone esančias gatveles. Planuojama, kad kitąmet darbai startuos Puodžių gatvėje.

Pastaraisiais metais viena po kitos atnaujinamos naujamiesčio gatvės ar jų ruožai.

Suremontuotos S.Šimkaus, Vytauto, S.Daukanto, Liepų gatvių dalys, K.Donelaičio, I.Kanto gatvės. Pastarosiose pakeistos šaligatvių dangos, įrengtos naujos automobilių stovėjimo vietos.

Vietoj senų, sergančių, avarinės būklės želdinių pasodinti nauji. Pakeisti ir gatvių apšvietimo žibintai. Pastarieji parinkti tokie, kad atitiktų miesto istorinės dalies dvasią.

Prieš ketverius metus iš pagrindų buvo atnaujinta ir J.Janonio gatvė.

Uostamiesčio valdžia ir ateityje nepaliks be dėmesio naujamiesčio. Planuojama toliau atnaujinti šio rajono gatves.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad jau paskelbtas viešasis konkursas, kurio metu paaiškės, kas rengs Puodžių gatvės, taip pat tarp pastarosios ir Bokštų gatvės skvero, kur bus pastatytas paminklas Vydūnui, tvarkybos projektą. Tikimasi, kad nugalėtojas bus išrinktas iki metų pabaigos.

Pagal optimistinį planą darbai Puodžių gatvėje ir čia esančiame skvere turėtų startuoti kitų metų antroje pusėje. Šioje gatvėje, kaip ir kitose naujamiesčio arterijose, bus tvarkomi šaligatviai.

Jei tik bus įmanoma, norima parengti daugiau vietų automobiliams statyti. Planuojama pašalinti ir senus, avarinės būklės medžius, o vietoj jų pasodinti naujus. Atnaujintas turėtų būti ir gatvės apšvietimas.

Pasak L.Dūdos, rengiamas ir Bokštų gatvėje esančio Ferdinando skvero techninis projektas. Pastarasis buvo parengtas, bet paseno, tad tenka perdaryti iš naujo.

"Nežinau, kaip pavyks pirkimo procedūros, tačiau darbus šioje viešojoje erdvėje taip pat planuojame pradėti kitąmet", – tvirtino direktorius.

Savivaldybė šiemet taip pat planuoja pirkti Šaulių, J.Zauerveino gatvių tvarkybos projektus.

"Šiemet įsigyjame projektus, kad kitąmet galėtume pradėti darbus. Užbaigus juos, didžioji dalis pagrindinių naujamiesčio gatvelių bus sutvarkytos", – pabrėžė direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

to Joris

giauti ne statyti/isaugoti - daug galvoti neriekia. .toks principas? gyvenam mieste cia ir kuriam aplinka. nekarta rase laikrasciai apie padidejusia oro tarsa galvoji tie nauji medeliai (ugliai) isvalo ora mieste kaip "seni" medziai kur foto - jie tokie seni kada dar ne viena zmoniu karta nenukirsti apgyventu.. manau Vilnius neturi but pavyzdys.. su Gidimino kalnu jau prisizaista..

Joris

Norit labai melstis seniems medžiams- į mišką važiuokit. Puikiai užsodinti nauji medžiai atrodo kad ir Gedo pr. Vilniuje, ūgtelėję, nematau bėdos, jei vietoj senų nauji pasodinti būtų. Esu žmogus, net nepartinis, pliekiu liberalus ar dar kokius ten, jei tik matau, kad yra už ką.

to Joris

anaiptol medis vertybe.. nemanai ? esi liberalas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS