Atleistas kyšininkavimu įtariamas Šilutės rajono savivaldybės administracijos vadovas | kl.lt

ATLEISTAS KYŠININKAVIMU ĮTARIAMAS ŠILUTĖS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS VADOVAS

  • 10

Daliai tarybos narų pareiškus nepasitikėjimą, iš pareigų atleistas kyšininkavimu įtariamas Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis.

Antradienį per neeilinį tarybos posėdį slaptame balsavime už tai pasisakė 19 Šilutės politikų, du susilaikė. Taryboje iš viso yra 21 narys.

V. Pozingis gruodžio 8 dieną Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas iki gruodžio 17 dienos. Jis įtariamas, kad iš konkursus rajone laimėjusių bendrovių reikalavo apmokėti jo privataus namo statybas.

Manoma, jog už kyšius V. Pozingis galėjo pasinaudoti savo, kaip Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, tarnybiniais įgaliojimais, sudarant išskirtines sąlygas statybų bendrovėms dalyvauti ir laimėti savivaldybės vykdomus viešuosius pirkimus, sudaryti pirkimų sutartis ir jas įgyvendinti.

Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė yra sakiusi, kad neteisėtų paslaugų vertė viršijo 40 tūkst. eurų.

V. Pozingis nuo administracijos vadovo pareigų teismo sprendimu buvo nušalintas trims mėnesiams – iki kitų metų kovo 17 dienos.

Taryba laikinai eiti pareigas pavedė Administracijos direktoriaus pavaduotojai Daivai Žebelienei.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

FY

nepakeičiamieji, neliečiamieji, jie nekalti, aplinka kalta

Issigimeliai jus

uz itarima niekas nieko neatleidzia.VYJENBONININKAI. Arba dare ,arba ne. Itarimas lygu melui

Joo

Vienodai man tas Pozingis. Bet... kol teismas neįrodė jis yra nekaltas. Panašu į susidorojimą pagal konservatorių braižą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS