Atmetė „Grigeo Klaipėda“ prašymą: vis dar neleidžia valyti nuotekų Dumpiuose | kl.lt

ATMETĖ „GRIGEO KLAIPĖDA“ PRAŠYMĄ: VIS DAR NELEIDŽIA VALYTI NUOTEKŲ DUMPIUOSE

  • 1

„Grigeo“ grupės kartono gamybos bendrovė „Grigeo Klaipėda“ vis dar negalės valyti nuotekų savo įrenginiuose Dumpių kaime – Aplinkos apsaugos agentūra (AAA) atmetė  įmonės prašymą pakeisti taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą (TIPK).

Apie tai, kad agentūra ketvirtadienį atmetė prašymą pakeisti „Grigeo Klaipėdos“ TIPK, BNS informavo agentūros atstovė Lina Gaidžiūnaitė.

„Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas sako, kad agentūros sprendimas yra formalus ir iš esmės nieko nesprendžia.

„Dėl įrenginių naudojimo Dumpiuose bendrovė jau kuris laikas yra paruošusi kompleksinius techninius sprendimus dėl tvaraus nuotekų tvarkymo, kurie yra derinami su Aplinkos apsaugos agentūra“, – pranešime sakė T. Eikinas.

Tomas Eikinas sako, kad agentūros sprendimas yra formalus ir iš esmės nieko nesprendžia.

„Juos įgyvendinus, planuojame pasirašyti ilgalaikę nuotekų valymo sutartį su „Klaipėdos vandeniu“ bei teikti naują prašymą Aplinkos apsaugos agentūrai dėl TIPK sąlygų pakeitimo“, – pridūrė jis.

Anot jo, „Grigeo Klaipėda“ tikisi kuo greičiau gauti institucijų leidimus, kurie leistų nuotekas valyti Dumpiuose. Tai, anot T. Eikino, padėtų spręsti ir nemalonių kvapų problemą.

Šiuo metu „Grigeo Klaipėda“ valymo įrenginių Dumpiuose negali naudoti ir dėl to, kad juos Kuršių marių taršos tyrime yra areštavę prokurorai. Gamybines bendrovės nuotekas šiuo metu valo „Klaipėdos vanduo“, su kuriuo „Grigeo Klaipėda“ kas mėnesį pasirašo trumpalaikes sutartis.

Nuo gegužės vidurio iki birželio pradžios „Klaipėdos vanduo“ buvo laikinai sustabdęs Grigeo Klaipėdos“ nuotekų priėmimą, nes bendrovė buvo pasiekusi taršos limitą.

„Klaipėdos vanduo“ gamybines „Grigeo Klaipėdos“ nuotekas pradėjo priimti ir valyti sausį, kuomet paaiškėjo, jog „Grigeo Klaipėda“ nevalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiki žinia miestiečiams

Gal pavyks suvaldyti " smarvės monstrą " . Verslas turi dirbti atsakingai , nesugeba jų bėdos . Miestiečiai neturi " kvėpuoti " smarve . Ačiū aktyvioms klaipėdietėms , ačiū pietinio rajono gyventojams , ačiū visiems prisidėjusiems prie " smarvės " išnykimo . Pasirodo prie " valstiečių " valdžios daug kas įmanoma :) 10 m miesto ir valdžios liberalieji mums sakė - nieko negalime padaryti :) Būtinai balsuosiu už L. Girskienę ir " valstiečius " .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS