Atnaujins Klaipėdos autobusų stotelių bibliotekas | kl.lt

ATNAUJINS KLAIPĖDOS AUTOBUSŲ STOTELIŲ BIBLIOTEKAS

Dvidešimtyje uostamiesčio autobusų stotelių yra įrengtos knygų lentynos – mažos mainų bibliotekos, kuriomis žmonės naudojasi gana intensyviai. Per laiką knygų lentynos fiziškai susidėvėjo. Bet jau šiais metais planuojama atnaujinti ir sutvarkyti visas mieste esančias mainų bibliotekas.

Dvidešimtyje populiariausių Klaipėdos autobusų stotelių įrengtos mažosios bibliotekos „STOP – knyga“.

Pasak Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorės Renatos Rudienės, lentynos stotelėse skirtos tam, kad klaipėdiečiai galėtų pasiimti, skaityti ir pasidalinti savo perskaitytomis knygomis.

Nuo 2016-ųjų vykdoma iniciatyva sulaukia didelio žmonių susidomėjimo.

„Šia paslauga miesto gyventojai naudojasi gana intensyviai, o lentynas prižiūri artimiausio padalinio bibliotekininkai, jie papildo lentynas vis kitomis knygomis, dažniausiai tomis, kurias gyventojai dovanoja bibliotekai“, – pasakojo R. Rudienė.

Žmonės aktyviai naudojasi mainų bibliotekomis, įrengtomis prieš beveik 10 metų. Todėl nekeista, kad kai kur lentynos visiškai nusidėvėjo, tačiau jau šiais metais jas planuojama restauruoti.

„Gyventojai skaito ir naudojasi suteikta paslauga, o atnešamos knygos greitai paimamos, durelės nuolat darinėjamos, todėl ir lentynėlės greitai nusidėvi. Šiais metais kartu su įmone „JCDecaux Lietuva“ planuojame atnaujinti bei sutvarkyti visas mažąsias bibliotekas, esančias stotelėse“, – apie planus pasakojo direktorė.

Bibliotekininkų siekis – kad knygos atgimtų vis naujų skaitytojų rankose ir knygos gyvavimas būtų kuo ilgesnis.

Pasak R. Rudienės, iniciatyvos „STOP – knyga!“ esmė yra ne tik suteikti galimybę nemokamai gauti patikusią knygą ir prasmingai praleisti laiką skaitant, bet ir paskatinti miesto gyventojus dalintis perskaitytomis knygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

Vilnius tik pasvajot gali, kas ta megsta.. As suprantu, prezidentui pohui.. Jam svarbiausia dabar rinkimai, nemokamai vazinet po miestus, kai kiti moka is savo kysenes, nauseda, jei skaitai, zinok, as pradejau nekesti taves, tavo pirmos ledi, jus, ne zmones, jei tu busi isrinktas vel, zinok, Putinas tures tave, tavo ledi)))))))) i visas vietas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS