„Auksinės krivūlės“ – pajūrio savivaldybėms | kl.lt

„AUKSINĖS KRIVŪLĖS“ – PAJŪRIO SAVIVALDYBĖMS

  • 4

Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamoje apdovanojimų ceremonijoje "Auksinės krivūlės" pagerbtos įvairiose srityse nusipelniusios šalies savivaldybės. Šį garbų įvertinimą šįkart pelnė ir Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono bei Palangos savivaldybės.

Palangos miesto savivaldybei, kaip "Savivaldybei – kultūros puoselėtojai", "Auksinę krivūlę" skyrė Kultūros ministerija.

"Už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis" Švietimo, mokslo ir sporto ministerija apdovanojo Klaipėdos rajono savivaldybę.

Na, o Klaipėdos miesto savivaldybė pelnė nominaciją "Už viešosios diplomatijos puoselėjimą", kurią įsteigė Užsienio reikalų ministerija.

Pasak užsienio reikalų viceministro Egidijaus Meilūno, labai svarbų indėlį į draugiškų ryšių su užsienio valstybėmis kūrimą įneša Lietuvos miestai ir miesteliai.

Būtent Klaipėdai, anot uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, pats likimas lėmė būti geopolitinių siekių ir interesų kryžkelėje ir tapti viešosios diplomatijos puoselėtoja.

"Neabejoju, visi esate ne ką mažesni diplomatai kasdieniame savo darbe, nes tai yra kompromisas ir kompromiso radimas ten, kur, regis, jo nebeįmanoma surasti, bet tada jis dar reikalingesnis ir svarbesnis. Noriu padėkoti visiems kolegoms Klaipėdos mieste, kurie drauge nuosekliai ir nuolatos dirba puoselėjant viešąją diplomatiją. Atrodytų, šiais laikais, kai dažniausiai kalbame apie migraciją, COVID-19, vakcinaciją, diplomatijos aspektas slenka į šešėlį, tačiau taip nėra. Gyvenimas tęsiasi – linkiu to niekada nepamiršti, o koks jis bus, priklauso nuo mūsų visų", – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo V.Grubliauskas.

"Auksinių krivūlių" apdovanojimams nominacijas tradiciškai teikia visos 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Lietuvos verslo konfederacijos vadovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Su kirvuliu -

per krivulę…

JB

Man labiau tiktu - "Auksinės krūvelės" :)

duda

dudada
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS