Autobusuose – nauji komposteriai | kl.lt

AUTOBUSUOSE – NAUJI KOMPOSTERIAI

Ne vieną dešimtmetį tarnavę raudoni metaliniai popierinių bilietų komposteriai po truputį bus keičiami naujais geltonais. Viešojo transporto organizatoriams teko paplušėti, kol surado, kas juos pagamins.

Ne vieną dešimtmetį tarnavę raudoni metaliniai popierinių bilietų komposteriai po truputį bus keičiami naujais geltonais. Viešojo transporto organizatoriams teko paplušėti, kol surado, kas juos pagamins.

Ieškojo dvejus metus

Naujieji komposteriai pirmiausia bus įrengti autobusuose, kur senieji įrenginiai yra visiškai sudėvėję.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad tokių transporto priemonių yra 10.

Įrenginiai pagaminti pagal specialų užsakymą. G.Neniškis pasakojo, kad surasti įmonę, kuri imsis šio darbo, buvo sudėtinga. Paieškos truko dvejus metus.

„Kiti miestai tokių mechaninių komposterių nenaudoja. Jie turi pusiau elektroninius, kurie ant popierinio bilietėlio pažymi datą“, – pasakojo vadovas.

Vienas mechaninis komposteris atsiėjo 140 litų. Iš viso jų nupirkta 100. Autobusų yra 170.

Dažniausiai kiekvienoje transporto priemonėje yra vienas komposteris popieriniams bilietams ir du elektroniniai. Didesniuose autobusuose pastarųjų gali būti ir daugiau. Tai priklauso ir nuo durų skaičiaus.

„Artimiausius dvejus metus neketinama atsisakyti popierinių bilietų. Dalis senųjų komposterių visiškai susidėvėjo, o kuo pakeisti juos neturėjome. Tad teko ieškoti. Kaina tikrai nemaža, bet neturėjome iš ko rinktis. Pusiau elektroninis įrenginys kainuoja dar daugiau“, – tvirtino G.Neniškis.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad pagaminti komposterius nėra lengva: „Yra ką veikti, kol išlankstai“.

Keisis žymėjimo būdas

Naujieji įrenginiai bilietus žymės šiek tiek kitaip. Įstačius bilietą į tam skirtą ertmę, reikės į save patraukti ne liežuvėlį, o patį komposterį.

„Naujieji įrenginiai patikimesni. Senųjų pagrindinė problema būdavo lūžtantys vadinamieji liežuvėliai. Ko tik nedarydavo su jais, kad suremontuotų“, – pabrėžė direktorius.

G.Neniškis tiksliai neprisiminė, kiek metų uostamiestyje buvo naudojamasi senaisiais komposteriais, tačiau tvirtino, kad ne vieną dešimtmetį. Pasak vadovo, dabar daugiausia klaipėdiečiai naudojasi elektroniniais bilietais.

Atsisako cilindrinių laikiklių

Viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ atnaujina ne tik komposterius, bet ir tvarkaraščių laikiklius. Stotelėse, kuriose stoja daugiausia autobusų, cilindriniai laikikliai keičiami trikampiais.

Pasak G.Neniškio, pastarieji gražiau atrodo ir yra patogesni keleiviams, kuriems nebereikės sukti cilindro, kad pasižiūrėtų autobuso grafiką.

Trikampiai laikikliai dabar įrengiami stotelėse, kur iki šiol buvo 6 ir daugiau cilindrinių įrenginių. Daugiausia tokių yra pagrindinėje miesto dalyje – Taikos prospekte, Herkaus Manto, Liepojos gatvėse.

„Vėliau žiūrėsime, ką daryti. Trikampius tvarkaraščių laikiklius verta sumontuoti tose vietose, kuriose yra daugiau nei trys cilindriniai. Be to, stotelėse, kur važiuoja mažiau autobusų, jie negražiai atrodytų“, – pasakojo vadovas.

Visose pagrindinėse viešojo transporto stotelėse naujuosius laikiklius planuojama įrengti per mėnesį. Nuimtieji cilindrai bus panaudojami stotelėse, kur stoja mažiau autobusų.

Cilindriniai tvarkaraščių laikikliai autobusų stotelėse buvo sumontuoti prieš dvylika metų.

„Tada miestiečiams buvo didelis atradimas, kad autobusai važiuoja pagal grafikus“, – prisiminė G.Neniškis.

GALERIJA

  • Autobusuose – nauji komposteriai
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kada

Klaipėdoje viešas transportas bus nemokamas?Talinas seniai pasidare o mes ka?Nikap nebgalim Neniškio su akcininkais nuo viršpelniu atpratintie?

Loretta

Gal vertėtų ta pačia atsinaujinimo proga, pakeisti informaciją stotelių ekranuose. Vis dar pasenusi informacija apie vėtrungių metus šviečia displėjuose, o jau pora mėnesių galėjo atsirasti užrašas Apie baltų burių miestą?

milena

kodel kai kuriuose autobusuose tik vienas komposteris,kartais susidaro eile,kol senesnis zmogus isimusa kiti turi laukti susigrude priekyje.Kam nuo to geriau,tik ne keleiviui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS