B. Markauskas: vandens lygis Minijoje slūgsta, keliai pravažiuojami | kl.lt

B. MARKAUSKAS: VANDENS LYGIS MINIJOJE SLŪGSTA, KELIAI PRAVAŽIUOJAMI

Klaipėdos rajone dėl patvinusios Minijos upės situacija pagerėjo – vandens lygis slūgsta, keliai pravažiuojami, sako meras Bronius Markauskas.

„Keliai pravažiuojami – ir Priekulė-Šilutė kelias, ir prie atskirto Šilininkų kaimo. Vandens ant kelių yra, bet jie pravažiuojami“, – BNS pirmadienį teigė Klaipėdos rajono meras. 

B. Markauskas tikisi, kad pirmadienį situacija pagerės, nes nelyja ir nesninga.

„Šąla, o kai šąla, visada šiek tiek mažėja, krenta vandens lygis. Šiam kartui būsime išvargę. Visas šventinis laikotarpis buvo ramus, įvykių nebuvo, niekas neskendo, niekas į griovį nenuvažiavo“, – pridūrė meras.  

Pasak B. Markausko, Minijoje ties Priekule vandens lygis šiuo metu yra 5 metrai 46 cm, anot jo,  maždaug 40 cm mažiau maksimalios ribos, kuri pasiekta prieš keletą dieną.  

„Vandens lygis iki paskutinės metų dienos vakaro krito, paskui 10 cm pakilo iki šio ryto. Čia, matyt, penktadienį lietaus pasekmė. Kol paviršinis vanduo atiteka iki Minijos, praeina kažkiek laiko. Rodiklis yra Kartena – aukščiau Minijos, ten kilo daugiau vandens lygis Minijoje, bet šįryt jau pradėjo kristi, tai, tikėtina, kad ties Priekule nebeturėt kilti, o turėtų vėl pradėti kristi vanduo“, – BNS sakė B. Markauskas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad stichinis vandens lygis stebimas Leitėje ties Kūlynais ir Nemuno atšakoje Atmatoje ties Rusne.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

artėja rtinkimai tas čm orikas makaronauskas čia siautėja

kas buvo, hata prie marių skesta, tam yra spec tarnybos driskiau

Anonimas

Klausyk, dolbajobe Markauski, sedek Priekulej ir kas valanda ziurek Minijos vandens lygi. Nepranesi ar pameluosi tauta tave negyvai uzpi.s.

r

Liniuotinis Markauskis. Meterologai nebepranešinėja , Markauskis darbą atėmė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS