Bandys gaivinti „Klaipėdos energijos“ konversiją: procesas vyks keturiais etapais | kl.lt

BANDYS GAIVINTI „KLAIPĖDOS ENERGIJOS“ KONVERSIJĄ: PROCESAS VYKS KETURIAIS ETAPAIS

Klaipėdos valdžia nori atgaivinti jau senokai suplanuotą, tačiau kol kas sustojusią bendrovės "Klaipėdos energija" teritorijos Danės gatvėje konversiją. Laukiantiems darbams nuspręsta ieškoti lėšų. Neatmetama galimybė į teritoriją įsileisti ir privačius investuotojus.

Uostamiesčio valdžios atstovai neseniai apžiūrėjo "Klaipėdos energijos" teritoriją Danės gatvėje, kur jau senokai buvo suplanuota konversija – ši vieta suskirstyta į keturis sklypus, tad procesas pamažu turėtų įvykti keturiais etapais.

"Apžiūrėjome teritoriją, įvertinome, kokia dabar ten situacija. Svarstėme, kas padaryta pagal teritorijos bendrąjį planą ir numatytus konversijos žingsnius, etapus, diskutavome, kokie gali būti tolesni žingsniai", – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu yra pradėtas ir sustabdytas pirmasis konversijos etapas, kuris turėjo būti įgyvendintas iki 2017 m.

Taigi dabar sprendžiama, kokiu keliu eiti toliau ir kaip finansuoti numatytus darbus.

"Pirmajam ir antrajam etapui įgyvendinti kažkokių kliūčių neturėtų būti. Tik reikia išspręsti paėmimo visuomenės poreikiams klausimus, kokiomis lėšomis ir kas turėtų išvalyti tą teritoriją", – dėstė A. Barbšys.

Vicemeras pripažino, kad šiuo metu konversija yra pasistūmėjusi tiek, kiek darbų ėmėsi pati "Klaipėdos energija", – išmontuota geležinkelio bėgių atšaka.

"Tolesni žingsniai buvo sustabdyti. Tikėtasi, kad bus galima panaudoti ES lėšas šiai teritorijai išvalyti, sutvarkyti. Bet iki šiol tai nėra padaryta. Dabar reikia ieškoti galimų šaltinių", – aiškino pašnekovas.

Tiesa, kas bus su visuomenės poreikiams numatomais paimti sklypais, turtu – ar juos bus leista privatizuoti, naudoti viešosioms paslaugoms, – vicemeras negalėjo patikslinti.

"Su tokia tolesne koncepcija, kas ten galėtų būti, neteko susipažinti. Turbūt geriausiai projektą įgyvendintų privatūs investuotojai. Ar tai būtų ir savivaldos – negaliu atsakyti. Tačiau tikrai aišku, kad visuomenei teritorija turi būti atverta", – dėstė A. Barbšys.

Antrąjį konversijos etapą numatyta įgyvendinti iki 2022 m., tačiau, norint realizuoti tuos sprendinius, reikia po žeme nuleisti šiuo metu esančią antžeminę šilumos trasą, o kitą norima įleisti ir po upės dugnu. Šiems darbams bus ieškoma finansavimo.

Apžiūrėjus teritoriją įvardyta teorinė galimybė šioje vietoje palikti miestui reikalingą rezervinę katilinę. Tačiau dėl to dar bus sprendžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Up

Frankfurte tas kur prie maino. Konversinis kaminas su pastatais stovi:) gražiai.

Geotermai

Butu pelna nešanti nereiketu gaivinti.

Geotermą

gaivinkit buduliai. Gera, ekologiška energetika specialiai buvo sustabdyta, bet visi grežiniai dar yra visame Žemaitijos regione
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS