Banguok laisvai, pramogauk atsakingai! | kl.lt

BANGUOK LAISVAI, PRAMOGAUK ATSAKINGAI!

Per Jūros šventę į uostamiestį suplūsiantys šimtai tūkstančių svečių šiemet kviečiami būti draugiškesniais aplinkai – Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) organizuos papildomą pakuočių surinkimą iš prekybininkų, o šventės lankytojai pirkinius raginami susidėti į daugkartinio naudojimo arba į gamtai nekenksmingus popierinius maišelius bei rūšiuoti atliekas – naudotis mieste įrengtomis naujomis konteinerių aikštelėmis.

„Iš patirties žinome, jog didžiausia masinių švenčių problema – vienkartiniai indai ir nuo maisto likusios pakuotės, kurios iki šiol dažniausiai be jokio rūšiavimo keliaudavo į bendrą atliekų konteinerį. Tai gal ir patogiausias, bet anaiptol ne tvariausias atliekų tvarkymo būdas. Todėl norime atkreipti į šventę ateisiančių klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesį, jog šiemet be laikinų stumdomų antžeminių konteinerių mieste yra įrengtos naujos stacionarios požeminės ir pusiau požeminės konteinerių aikštelės. Jose galima išrūšiuoti stiklą, popierių, plastiką ir išmesti perdirbimui nebetinkamas buitines šiukšles“, – kvietė Roma Budrienė, KRATC direktorė.

Klaipėdoje jau veikia virš 200 tokių aikštelių, 10 iš jų yra senamiesčio teritorijoje. Rūšiavimo konteinerių schemą galima rasti www.kratc.lt arba ČIA

Dėl taršos mažinimo KRATC pagamino ir mugės prekybininkams nemokamai išdalins ekologiškus popierinius maišelius, paženklintus KRATC ir Jūros šventės simbolika, į kuriuos bus galima sudėti pirkinius.

Klaipėdos svečiai kviečiami naudotis naujais požeminiais rūšiavimo konteineriais. / KRATC nuotr.

Taip pat prekybininkai gaus plastikinius maišus su užrašais „Popierius“, „Plastikas“ – jie skirti pakavimo dėžių, plėvelės rūšiavimui. Pripildyti maišai ir didesnės pakuotės penktadienį, liepos 29 d., mugės teritorijoje iš prekiautojų bus surenkami apvažiavimo būdu. Danės gatvėje ir senamiestyje nuo 11 iki 12 val. kursuos dvi atliekų surinkėjų mašinos, į kurias prekybininkai galės tvarkingai atiduoti pakuotes.

„Rūšiavimas turi tapti įpročiu ne tik namie, bet ir masinėse šventėse. Todėl linkiu gražios, linksmos ir švarios šventės“, – kvietė KRATC direktorė.

„Visokeriopai pritariu šauniai ir prasmingai KRATC iniciatyvai. Linkiu ir tikiu, kad Klaipėda gali užduoti toną bei rodyti deramą pavyzdį Lietuvai ne tik kaip organizuoti ir švęsti didžiules masines šventes, bet ir kaip tai daryti tvariai ir švariai, atsakingai būtent ekologijos kontekste, kas ir yra vienas svarbiausių iššūkių visiems mums prieš ateities kartas“, – sakė Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos miesto meras.

Atmintinę, kaip teisingai rūšiuoti, galite rasti ČIA.

GALERIJA

  • Banguok laisvai, pramogauk atsakingai!
KRATC nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS