Benamiai terorizuoja Klaipėdos miestą? | kl.lt

BENAMIAI TERORIZUOJA KLAIPĖDOS MIESTĄ?

Klaipėdiečiai skundžiasi dėl uostamiestyje vešančios benamių ir elgetų savivalės. Anot žmonių, įkaušę išmaldos prašytojai, asocialūs asmenys terorizuoja praeivius, o negavę eurų puola įžeidinėti ir net spjaudytis.

Šokiravo įžūlumas

Klaipėdietė Salomėja pasakojo savo akimis regėjusi, kaip asocialūs asmenys užsipuolė praeivius.

"Klaipėdoje trūksta tvarkos. Kartu su vyru tapome liudininkais, kaip valkatos šantažavo žmones. Jie būriavosi Žardės mikrorajone. Visiškai girti vyrai rūkė, šūkavo. Juos sudrausminusias moteris jie ėmė koneveikti, o netrukus pasipylė ir rusiški keiksmažodžiai, įžeidimai. Galiausiai atsikrenkštė, apspjaudė suoliuką, ant kurio buvo prisėdę, priėjo prie moterų ir mosavo joms prieš veidą špygomis, kumščiais", – piktinosi moteris.

Klaipėdietė tikino, kad girtuokliavę žmonės buvo nusiteikę itin agresyviai.

Kadangi moters vyrui dar visai neseniai buvo atlikta operacija, raminti įsisiautėjusių chuliganų jis nepuolė.

Pasak pašnekovės, nekilo abejonių, kad sudrausminti vyrai į darbą kaipmat būtų paleidę kumščius.

Negavę pinigų – tyčiojosi

Klaipėdietė tikino, kad tokios absurdiškos situacijos jau tapo kone kasdienybe.

Prieš kurį laiką moteris stebėjo ir kitą panašų incidentą.

"Prie prekybos centro BIG vaikštinėjo du čigonų tautybės, puošniai apsirengę vyrai. Juos prisiminiau, kadangi dar visai neseniai jie mieste prekiavo puodais. Jaunuoliai rankose laikė lenteles su užrašu "Duokite pinigų invalidų centro steigimui Klaipėdoje". Tą lapą jie įžūliai bruko į akis vyresnio amžiaus žmonėms ir prašė duoti pinigų", – piktinosi klaipėdietė.

Moteris tikino priėjusi prie jaunuolių ir bandžiusi juos sugėdinti, tačiau pastangos liko bevaisės, iš jos buvo paprasčiausiai pasityčiota.

Kai pinigų nedaviau, jie pradėjo iš manęs tyčiotis, sukioti pirštą prie smilkinio ir rodyti kitus įžeidžiančius gestus.

"Vaikinai ir toliau apsimetė turintys klausos sutrikimų. Vis dėlto, kai pinigų nedaviau, jie pradėjo iš manęs tyčiotis, sukioti pirštą prie smilkinio ir rodyti kitus įžeidžiančius gestus", – prisiminė pašnekovė.

Pasak moters, mieste stokojama viešąją tvarką prižiūrinčių darbuotojų, kurie užkirstų kelią klaipėdiečius terorizuojantiems ir elgetaujantiems asmenims.

Žada patikrinimą

Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis pripažino, kad ši problema puikiai žinoma.

"Dirbame kartu su policijos pareigūnais, bus atliekamas patikrinimas", – žadėjo S.Valiulis.

Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, kad miesto teritorijoje, išskyrus tam tikras vietas, draudžiama duoti išmaldą pinigais.

Elgetavimas draudžiamas tik senamiestyje.

Už alkoholio vartojimą viešoje vietoje taip pat gresia baudos.

Alkoholio vartojimas ar neblaivaus asmens pasirodymas viešoje vietoje, įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę, užtraukia baudą nuo 20 iki 100 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

TAUTA – Į VILNIŲ, Į VILNIŲ, Į VILNIŲ!

Trečiadienį, rugpj. 07 d., 18 val. Vilniuje, Arsenalo g. 1, prie Karaliaus Mindaugo paminklo vyks MITINGAS „APGINKIME LIETUVOS DIDVYRIUS!“ Susipažinti su mitingo rengėjų kreipimusi ir registruotis į mitingą galima čia – facebook. com/events/505272406900187/# … … … (tik pirma adrese tarpus ištrinkime) Pasiskaityti galima ir „Alke“ bei kt. pilietiškose svetainėse – alkas. lt/2019/08/02/rugpjucio-7-d-vilniuje-telkiamas-mitingas-apginkime-lietuvos-didvyrius/?comments#comment-301141 VILNIUS – VISOS LIETUVOS, VISOS TAUTOS SOSTINĖ. Kas vyksta valstybės sostinėje Šimašiui valdant – VISOS TAUTOS REIKALAS. TAUTA – Į VILNIŲ, Į VILNIŲ, Į VILNIŲ!

Anonimas

POLICIJA TERORIZUOJA Klaipedos miesta savo NIEKO NEDARYMU leidzia valkatoms plesikauti prie parduotuviu, gatvese renginiuose. Policija is tu valkatu gauna savo procentus ir suinteresuota valkatu veikla. Uzsiciaupkit klaipedos durniai vo gausit baudas

Policija

žiuri tik kur žmones piketus daro ar parašus renka. Jiems kur kas svarbiau yr pakontroliouti toki plakatininka Virgi. Ir sugauditi kur anas stovi ar eina pasirodyt. O sukčius tegu patis klaipediečia vaiko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS