Besiruošiančius į pajūrį ragina paskubėti: savaitgalį Palanga lūš | kl.lt

BESIRUOŠIANČIUS Į PAJŪRĮ RAGINA PASKUBĖTI: SAVAITGALĮ PALANGA LŪŠ

  • 19

Trys iš eilės savaitgaliai Palangoje – sausakimši. Buvo ilgasis, ką tik praėjo karščiausias, o dabar laukia ir itin daug renginių pajūryje kupinas. Pats darbymetis ne tik kurorto verslininkams, bet ir turistais besirūpinantiems. Koks praėjęs savaitgalis buvo Palangoje ir koks žadamas ateinantis, LNK žurnalistams papasakojo Palangos turizmo ir informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

– Antras savaitgalis gausus žmonių, ar ne? Prieš tai buvo ilgasis, turbūt rekordus sumušęs, bet ir šis neblogas?

– Iš tikrųjų kiekvienas savaitgalis pritraukia į Lietuvos pajūrį tikrai daug svečių. Na, o šie savaitgaliai buvo labai intensyvūs. Laukia ir dar vienas išbandymas – kitas savaitgalis, nes pajūryje vyks labai daug įvairių renginių. Tad tiems, kas dar planuoja ar nori patekti į Palangą, jau siūlytume kuo greičiau suskubti ir rezervuotis vietas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar praėjęs savaitgalis išsiskyrė kažkuo? Geras oras visus priviliojo?

– Išsiskyrė karščiu, geru oru ir, aišku, gausybe renginių ir įvairių pramogų, kurias siūlo Palangos kurortas. Daug renginių buvo pačiame mieste ir apylinkėse. Tai iš tikrųjų traukė svečius. Na, ir nepamirškime, kad yra pats atostogų įkarštis, ir ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir užsienio, kurių mes kiekvieną dieną, atrodo, sulaukiame vis daugiau ir daugiau. Mūsų svečiai domisi užimtumo programomis, ne tik nori laiką praleisti pajūryje, bet nori ir kažką sužinoti, pakeliauti kartu su gidu po Palangos miestą ir, aišku, pasimėgauti įvairiomis virtuvėmis, kurių Palangos kurorte šiemet tikrai yra gausu. Kiekvienas pagal savo norus, pagal savo skonį gali išsirinkti tai, kas jiems patinka Palangoje.

– Bet turbūt pagrindinis traukos taškas vis tiek lieka jūra, taip?

– Na, taip. Ypač kai geri orai. Tačiau, žinote, pabuvę dieną prie jūros, vakare arba vakarop jau užplūsta klausimais, kur skaniai pavalgyti, kur nueiti, ką pažiūrėti. Palangos kurortas tikrai laukia savo svečių ir turi ką pasiūlyti.

– Porą metų pagrindiniai Palangos svečiai buvo lietuviai, kad ir iš kitų pasaulio šalių suvažiavę. Kaip yra šiemet? Iš kur dar svečių sulaukiate? Ne tik iš Lietuvos?

– Ne, ne tik. Tikrai matome, kad didėja keliaujančių turistų skaičius. Aišku, didėja ir šalių spektras, iš kurių atvyksta. Pagrindinės šalys iš kurių atvyksta yra mūsų kaimyninės – Lenkija, Latvija, Estija, Skandinavijos šalių turistų turime didesnius srautus, taip pat čekai, vokiečiai. Na, o iš tolimesnių, kas mus labai džiugina ir stebina, tai ir iš Ispanijos, iš Prancūzijos, iš Kroatijos turėjome svečių. Daugelis tikrai nori susipažinti su Palangos kurorto istorija, su Klaipėdos krašto istorija. Kiekvieną dieną mes sulaukiame vis naujų, įdomesnių klausimų, į kuriuos kartais ir patys turime pagalvoti, kaip reikėtų atsakyti.

Palangos kurortas tikrai laukia savo svečių ir turi ką pasiūlyti.

– Kokie gi tie klausimai?

– Ir istorine tematika, ir apie kultūros paveldo objektus, istorinius objektus, gamtos objektus. Kai kurie klausimai, pavyzdžiui, kaip nuvykti iki japoniško sodo, iki Klaipėdos, atrodo tokie paprasti, bet kartais sulaukiame tikrai tokių įdomesnių. Vienas iš tokių buvo: kaip man reikėtų nuskristi iš Palangos į Ameriką? Tada ieškojome kelionių agentūrų, kurios padėtų nusipirkti bilietus.

– Minėjote, kad ateinantį savaitgalį Palanga taip pat lūš. Priminkite, koks gi tas renginys, kuris visada tikrai labai daug žmonių sulaukia?

– Jau nuo trečiadienio pradės šurmuliuoti 1 tūkst. kilometrų lenktynių paruošiamieji darbai, visai netoli ir „Jūros šventė“, ir M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, taigi, mes tikrai laukiame ir esame pasiruošę sutikti savo svečius ir, aišku, suteikti jiems kuo geriausią tiek informaciją, tiek paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Iki ko dasiritot lietuvaičiai,ką jūs randat toj Palangoj.priisisiotą jūra,prišnerkstas kopas,ir iškeltas kainas.Kavinėse nešvara,ant stalo ropineja buožgalviai,maistas kokybe nepasižymi.Visumoj žemaitės akiplėsos ir maisto gamina tęp,lęp.

Sg

Palanga jėga

Henrikas

Zinute aiski: butinai reikia vaziuoti i Palanga, nes Visi tai darys. O paslapčia yra verslininku noras: kad jusu butu kuo daugiau ir ypac tu, kurie pasiryžę moketi Bet kokius pinigus uz tai, kad pabutu Palangoje kaip Visi. Puiku. Slapta marketinga uzskaitau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS