Bevardei gatvei – Šventapilės pavadinimas | kl.lt

BEVARDEI GATVEI – ŠVENTAPILĖS PAVADINIMAS

Uostamiesčio gatvių sąrašas bus papildytas dar viena nauja. Pavadinimai parenkami ne atsitiktinai, o siekiant įamžinti išnykusį Klaipėdos krašto paveldą.

Šalia Arimų gatvės suplanuotai naujai arterijai Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija pasiūlė Šventapilės vardą.

Šis klausimas vakar buvo svarstomas Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete.

Klaipėdoje nuo Tauralaukio iki Liepų gatvės turėtų atsirasti arba jau yra keliolika naujų gatvių, kurių pavadinimai atspindi Mažosios Lietuvos vietovardžius ir vandenvardžius. Tuo esą siekiama įprasminti sunykusį šio krašto palikimą.

Suteikus pavadinimą suplanuotai gatvei, bus galima skirti ir adresus suformuotiems žemės sklypams.

Pagal Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sutartį, sudarytą su bendrove "Klaipėdos dizaino centras", gatvės krypties nuorodos su stovu pagaminimo įkainis yra 185 eurai.

Tarybos sprendimui įgyvendinti reikia dviejų naujų ženklų, iš viso tai atsieis 370 eurų iš savivaldybės biudžeto.

Pernai Klaipėdoje patvirtinta nauja Beržininkų gatvė, taip pat projektuojamame rajone nuo Tauralaukio iki Liepų gatvės atsiras arba jau yra Darkiemio gatvė, Dociūnų bei Eitkūnų gatvės.

Dar patvirtintas Elbingo gatvės pavadinimas, o ateityje atsiras ir Galdapės, Girdavos, Gumbinės, Įsručio, Kauklaukių, Kiautrynų, Pilupėnų bei Valtarkiemio gatvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kotas

Nenusiminkit, klaipėdiečiai, ateityje atsiras ir Titovo, ir Skvernelio, ir Karabaso, ir Šulco gatvės.

O

Daugulių kaimo gatvės nebus? Ten kur dabar Arimų gatvė buvo Daguliai.

Prieš važiuojant tualetinio pasiimt

Isėdi į taksą. Klausia kur nuvežt.... į įsrutes...tai plausim ar važiuosim į tas sriutas. Nieko nesuprantat čia yra bandoma kelt nekilnojamo turto vertę tokiais pavadinimais.:) Viskas dėl žmonių:) vis kapstomės po sriutas, dangė ne dange vadinama. Va jums ir sovietikų mastymas N metų sėdintys savivaldybėj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS