Būreliai Klaipėdoje per karantiną nekainuos | kl.lt

BŪRELIAI KLAIPĖDOJE PER KARANTINĄ NEKAINUOS

  • 1

Miesto taryba pritarė siūlymui, kad tokiais atvejais, kaip šiuo metu susiklosčiusi situacija, kai dėl karantino miesto neformaliojo ugdymo pamokos vyksta nuotoliniu būdu, už jas mokestis nebūtų renkamas.

Siaučiantis koronavirusas visoje šalyje pertvarkė ir ugdymo sistemą. Šiuo metu formalusis švietimas vyksta nuotoliniu būdu, taip pat bando dirbti ir įvairios miesto įstaigos, į kurias vaikai tradiciškai po pamokų vykdavo sportuoti, mokytis menų ar užsiimti kita veikla.

Neseniai posėdžiavę uostamiesčio tarybos nariai pritarė siūlymui leisti mokinių tėvams atlyginimo už teikiamas neformaliojo vaikų švietimo paslaugas nemokėti, jeigu ugdymas vyksta nuotoliniu būdu.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad iki šiol nuotolinio ugdymo galimybės Klaipėdoje nebuvo taikomos, o, susiklosčius neeilinei situacijai, nuveiktas nemenkas darbas. Sukauptą patirtį tikimasi išnaudoti ir ateityje.

"Klaipėdai neblogai sekasi", – situaciją apibendrino L.Prižgintienė.

Mokestį už neformalųjį švietimą nuspręsta kompensuoti ir miesto biudžetinių sporto mokymo įstaigų auklėtinių tėvams. Mokesčio jaunųjų sportininkų tėvams neteks mokėti tais atvejais, kai dėl nepaprastosios padėties, ekstremalios situacijos ar karantino nevyks ugdymo procesas.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai tvirtino, kad, atsižvelgdamos į susidariusią situaciją ir vadovaujantis galiojančiomis rekomendacijomis, miesto biudžetinės sporto įstaigos organizuoja ugdymą tiek, kiek tai įmanoma vykdyti nuotoliniu būdu.

Teigiama, kad šių metų pradžioje vaikų skaičius Klaipėdos miesto biudžetinėse sporto mokymo įstaigose siekė per 3 tūkst.

Įstaigos per vieną mėnesį iš tėvų įmokų už sportinio ugdymo paslaugas vidutiniškai surenka apie 10 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pastebėjimas

Tai kaip čia suprasti? Būreliai per karantiną nekainuos (reiškia gali vykdyti savo veiklą), bet pamokos vykti negali.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS