Dangėje planuoja statyti vandens autobusų prieplaukas | kl.lt

DANGĖJE PLANUOJA STATYTI VANDENS AUTOBUSŲ PRIEPLAUKAS

Nepaisant didelio skepticizmo, Dangės upėje rengiamasi statyti pontonines prieplaukas vandens autobusams.

„Žolynų“ prieplauka

Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ šiuo metu yra paskelbusi konkursą dėl vandens autobusų pontoninės prieplaukos su lieptu gamybos.

Tai būtų 6 m ilgio ir 3 m pločio pontoninė prieplauka su 6 m ilgio ir 1,5 m pločio liepteliu.

Pirmoji pontoninė prieplauka, kuri bus skirta žmonėms įlaipinti ir išlaipinti iš vandens autobusų, būtų pagaminta ir pastatyta Dangės upėje prie Žolynų gatvės. Prieplauka būtų vadinama „Žolynai“.

Šiuo metu Mažojo kaimelio dalyje ties Žolynų gatve prie Dangės įrengiamas priėjimo takas ir kita infrastruktūra, vadinama antžeminė vandens autobuso stotelės dalis.

Vizija: įsivaizduojama tokia „Žolynų“ pontoninė prieplauka. „Klaipedospapludimiai.lt“ nuotr.

Maršrute 7 stotelės

Dangės upėje iš viso yra numatyta įrengti 7 vandens autobuso stoteles. Iš jų dvi būtų senamiestyje, po vieną prie Liepų gatvės tilto, Dangės upės vingio ties Panevėžio gatve, prie Žolynų gatvės, Klaipėdos universiteto botanikos sodo ir Tauralaukio.

Tose vietose anksčiau ar vėliau numatyta įrengti antžeminę vandens autobuso stotelės dalį. Kai kur, kaip ties Žolynų gatve, ji rengiama ir šiuo metu.

Ateityje gaminant kiekvieną prieplauką ji būtų pritaikoma konkrečiai Dangės upės vietai, nors dizainas išliktų tas pats.

Kol kas biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ užsakytų pagaminti vieną prieplauką. Ji būtų pritaikyta pagal konkrečios vietovės prie Žolynų gatvės konfigūraciją ir upės ypatumą.

Ateityje gaminant kiekvieną prieplauką ji būtų pritaikoma konkrečiai Dangės upės vietai. Neabejotinai prieplaukų gamybos dizainas išliktų tas pats.

Norai: Dangės upėje būtų įrengtos septynios autobusų stotelės. „Klaipedospapludimiai.lt“ nuotr.

Abejonės bus sklaidomos

„Klaipėdos paplūdimiai“ siekia, kad pontoninė prieplauka po sutarties pasirašymo būtų pagaminta gana greitai - per 1,5 mėnesio. Jei viskas vyktų sklandžiai, pirmoji prieplauka jau galėtų būti išbandyta dar šiais metais.

Norų dėl pontoninių prieplaukų įrengimo ir vandens autobuso paleidimo Dangės upėje būta jau šiais metais. Nuo tokių norų sulaikė tai, kad yra rekonstruojamas ir šiais metais lankytojų nepriima Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Jis buvo viena iš viltingiausių galimo vandens autobuso keleivių traukos vietų.

Dėl to, kad tvarkomas Botanikos sodas, daugiausiai ir buvo kilę abejonių dėl vandens autobuso, neva juo nebus kur plaukti. Šiuo metu aišku tik viena, kad Botanikos sodo rekonstrukcija nesitęs amžinai, o be jo Klaipėdoje prie Dangės upės yra ir kitų vietų, kur žmonės galėtų plaukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Pirma reikia žiūrėti saugumo dane yra ažėlusi Tauralaukio pusės REIKIA PIRMA IŠVALYTI IŠGILINTI KAD ANT SEKLUMOS NEUŽPLAUKTU

tas asilas

bu dinas savo beprotybes prieš rinkimus iškėlė kap privalumus - nukaites gyrėsi kad padarė baisia gera dalyka va šita upės nuo centro iki Tauralaukio tramvaju:D) Paskui dar kad inicijavo didęsni kieki privačiu mokyklu Klaipėdoj atsiradima..Kita kart žmogelis iš laiko neturėjimo autopilotu ir palaokys tokius idiotiškumus o jei pagalvoji tai nx mum tokis tramvajus po 6Eu už bilieta +va tokios nesibaigiančios išlaidos (ir nuolatinis to finansavims ateitije) ir vietoj valstybiniu darželiu ir mokyklu riebia apmokami privatūs?Ar čia tep klaipėdiečiams anie daro geriau? Ar savo gaujai nusipirkusiai sprendimus oficilia leidžiančius vagystes iš sav.biudžeto? Kap sakoma svarbu procesas o ten paskui nieks nesugaudys kur ir kap vaikšto pinigas

aišku

pinigai į balą, nebent tarybos nariai įsisavins, niekas tais autobusais nesinaudos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS