Dar penki klientai kitąmet pirks SGD per Klaipėdos terminalą | kl.lt

DAR PENKI KLIENTAI KITĄMET PIRKS SGD PER KLAIPĖDOS TERMINALĄ

  • 15

Dar penki klientai kitais metais pirks 9 teravatvalandes (TWh) suskystintų gamtinių dujų (SGD) per Klaipėdos SGD terminalą, pranešė jo operatorė „Klaipėdos nafta“.

2023 metais SGD terminalu naudosis iš viso septyni klientai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Norvegijos.

Kitiems metams paskirstyta iš viso 33 TWh terminalo išdujinimo pajėgumų, iš jų 19 TWh – Lietuvos įmonėms, dar iki 6 TWh numatoma paskirstyti neatidėliotiniems („spot“) sandoriams, jei reikėtų užtikrinti izoliuotą energetikos sistemos darbą.

Bendra planuojamų paskirstyti terminalo pajėgumų apimtis 2023 metams siekia 39 TWh. 60 proc., arba keturis paketus po 6 TWh – dešimčiai metų rezervavo didieji Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos dujų tiekėjai. Pusė jų teko Lietuvos įmonėms, o kita pusė – Latvijos „Latvenergo“ ir Lenkijos „PGNiG“. 

Kitais metais Klaipėdos SGD terminale planuojama priimti 39 dujovežius, kuriais bus atgabenta apie 5,3 mln. kub. metrų SGD.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunas.

Tai saviem galetu papigint vistiek pliusa virina,bet kurtau svarbiausia pelnas lobti.

Smegenų

Plovimo akcija vyksta toliau,tautą visai durniais laiko.

Iš tų klientų

naudos tik tiek kad vėl pelnysis tamsūs veikėjai - per opt tv galima pasižiūrėt kaip dedami faktai kuomet Lenkijai ir Latvijai kažkada nenorėjusiioms prisidėti prie terminalo statybos, dabar suteikiama privilegija iš šio lietuviško sdt uždirbt net 2 milijardus(!).O mes kaip mokėjom taip mokėsim - mūsų valdžiagyviai bijo liest žulikus ir reikalaut kad pelnai eitų terminalo išlaikymo ar bent jau mažesnės kainos už dujas mažinimui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS