Daugiabutyje – rūkaliai prieš savo valią | kl.lt

DAUGIABUTYJE – RŪKALIAI PRIEŠ SAVO VALIĄ

Rūkalių kaimynystė gali apkartinti gyvenimą net ir tuo atveju, jeigu žalingų įpročių turintieji dūmą traukia ne bendro naudojimo patalpose, o savame bute. Aiškėja, kad išspręsti tokią situaciją – sunku. Kaimynystėje gyvenančius triukšmadarius nutildyti lengviau, nei užgesinti rūkančiųjų cigaretes.

Žalingi žmonių įpročiai kartina ir šalia gyvenančiųjų kasdienybę. Į tokią situaciją sakėsi pakliuvusi ir viena klaipėdietė, gyvenanti rūkančių asmenų kaimynystėje.

Moteris pasakojo, kad jos kaimynai nevengia cigaretės dūmo užtraukti savame bute, taigi dvokas gana greitai pasiekia ir moters valdas.

Tikėtina, kad cigarečių tvaikas į moters butą smelkiasi ventiliacijos vamzdžiais ar kitais keliais.

Pranešimai apie panašias problemas pasiekia ir uostamiesčio savivaldybės atstovus.

"Gauname panašų ne vieną skundą. Pranešama ir apie rūkymą bute ar balkonuose, kur rūkyti vis dar galima", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Vis dėlto aiškėja, kad situaciją išspręsti nėra taip paprasta.

Anot pašnekovo, tais atvejais, kai žmonėms kliudo kaimynų balkone traukiamas dūmas, galima inicijuoti namo gyventojų susirinkimą ir bendru ar daugumos gyventojų sutarimu namo vidaus taisyklėse nustatyti, kad balkonuose rūkyti draudžiama, ir numatyti tam tikslui tinkančią vietą.

"Dėl rūkymo butuose mes galime tik profilaktiškai susitikti, pakalbėti, patarpininkauti", – aiškino S.Valiulis.

Pašnekovas pripažino, kad tais atvejais, kai kaimynai garsia muzika ar kitokiu triukšmu trikdo aplinkinių gyvenimą, situaciją išspręsti lengviau,  nei rasti sprendimą, kai konfliktas kyla dėl rūkymo. Mat dėl triukšmadarių saviraiškos ribas numato teisės aktai, taisyklės, už kurių nepaisymą numatytos sankcijos.

Rūkaliai turi daugiau laisvės, todėl bene realiausia išeitis – draugiškas susitarimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Dija

Tokiems kaip tu ir rukyti nereikia,nes matosi esi viskuo nepatenkintas,tai susimastyk ar visiems patinka tavo elgesys,durneli

Dijai ir kitiems parazitams

Tavo butas - tavo teritorija, bet kaimynų butai - jau ne tavo. Smardink savo butą kiek nori, jei vaikų neturi. Bet žiūrėk, kad tavo smarvė neitų į svetimus butus. Supratai skirtumą ar jau smegenėlės prarūkytos?

Na na

Kaip reaguoti jai žmonių prašai, kad rūkytų balkone, kol tai įstatymas leidžia, o jie vistiek rūko virtuvėj, kvapas ilgai užsilaiko, nemalonu eiti gaminti valgyt, nežinai ar tuo metu nedvoks ir pan. O čia mano namai ką noriu tą darau? Taip matosi ir čia gyvenantys taip mąsto ir taip auklėja savo atžalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS