Debreceno aikštės fontaną įjungs be fanfarų | kl.lt

DEBRECENO AIKŠTĖS FONTANĄ ĮJUNGS BE FANFARŲ

Klaipėdoje pradės veikti dar vienas fontanas. Šiandien jis turėtų ištrykšti Debreceno aikštėje. Tikimasi, kad įjungimo proceso netemdys techniniai nesklandumai.

Į Debreceno aikštę fontaną atnaujinę rangovai planuoja atvykti šiandien rytą. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad jokios ceremonijos nebus.

„Įjungs, ir tiek. Jei nepavyktų, tai tikrai bus ne rangovų kaprizai, o techniniai nesklandumai. Viską juk reikia suderinti“, – tvirtino direktorius.

Debreceno aikštės fontano atnaujinimas buvo baigtas anksčiau nei planuota. Tačiau paleisti jo nebuvo galima, nes nepavyko prisikviesti elektrikų, kad užplombuotų elektros apskaitos prietaisą. Be šių darbų negalima naudoti elektros, kuri reikalinga fontanui. Jo atnaujinimas atsiėjo 63 tūkst. eurų.

Įjungus Debreceno aikštės fontaną mieste jų veiks šeši.

Be pastarojo, miestiečius dar džiugina esantieji Karlskronos aikštėje, Danės skvere ir prie rotušės, Teatro aikštėje bei laiveliai prie burlaivio „Meridianas“. Dalį fontanų prižiūri bendrovės.

Skaičiuojama, kad mieste liks tik du neveikiantys fontanai – prie buvusio prekybos centro „Pempininkai“ ir buvusio kino teatro „Vaidila“.

Jau ruošiami dokumentai konkursui, kurio metu bus perkami pirmojo atnaujinimo darbai. Pasak L.Dūdos, gali būti, kad kitą vasarą bus įjungtas ir šis fontanas.

Prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro įkurdinto fontano sutvarkymas užtruks. Darbai bus atliekami atnaujinant tikslinę teritoriją. Šį projektą numatoma užbaigti iki 2020 m.

Visas Debreceno aikštės remontas turėtų būti baigtas dar šį mėnesį. Pasak L.Dūdos, beliko prie sienelių prisukti suoliukus. Debreceno aikštės atnaujinimas atsieis 258 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

v

ir man kilo klausimas, kokią funkciją atlieka tos betoninės sienos. Viduj lyg ir gėlynas... Bet jo nesimato... Svarbiausia nors ir nežmoniškai, kad tik kitoniškai. Ir iš kur tokia meilė betonui, o ne augalams, vejai. Teisingai, augalus reikia prižiūrėti, o čia kartą subetonavai ir "gražu" bent keliems dešimtmečiams.

Blam

O gal kas žino, kas ten per betonisnis šabakštynas greta fontano - vis praeidami pasižiūrim, bet niekaip nesuprantam paskirties??? Kažkokio betono luitai o tarp jų piktžolės. Ten pamatai, ką nors dar statys? bet juk užstos fontaną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS