Dėl apleistų automobilių uostamiestyje – bėdos | kl.lt

DĖL APLEISTŲ AUTOMOBILIŲ UOSTAMIESTYJE – BĖDOS

Klaipėdiečiai skundžiasi dėl daugiabučių namų kiemuose savininkų pamirštų automobilių. Ši problema uostamiestyje itin opi – per savaitę apie kiemuose ar šalikelėse be priežiūros paliktas transporto priemones savivaldybės darbuotojai sulaukia nemažai pranešimų.

Birutės g. daugiabučio namo gyventojai piktinasi dėl automobilių savininkų neatsakingumo.

Anot klaipėdiečių, "Mitsubishi" markės automobilis daugiabučio kieme nejudinamas stovi jau kurį laiką.

"Automobilis toje vietoje paliktas dvejus metus. Kieme vietos automobiliams ir taip nepakanka. Gali būti, jog savininkas išvyko, tačiau ką daryti namo gyventojams, kurie kas vakarą laisvos vietos automobiliui priversti ieškoti prekybos centrų kiemuose?" – klausė klaipėdietė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, per savaitę iš gyventojų sulaukiama apie dešimt skundų dėl likimo valiai paliktų transporto priemonių.

Deja, savininkus nustatyti ne visada paprasta.

"Pranešimą esame užregistravę. Deja, savininkus nustatyti ne visada paprasta. Nutinka ir taip, jog asmuo nėra deklaravęs gyvenamosios vietos arba yra išvykęs gyventi į užsienį. Pavykus surasti atsakingą žmogų, pareikalaujame transporto priemonę patraukti, skiriame terminą įpareigojimui įvykdyti", – teigė S.Valiulis.

Nenaudojami automobiliai turi būti utilizuojami.

Už nusižengimą gali būti taikomos administracinės nuobaudos.

Nusižengus pirmą kartą, skiriama 35 eurų bauda.

Už pakartotinį nusižengimą asmuo gali būti baudžiamas iki 300 eurų bauda bei transporto priemonės konfiskavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Nėra kur statyt! Nebe tie laikai kad vienam aukšte vienas butas iš 4 ar 3 turi vieną mašiną! Dabar viskas kitaip! Šilutės pl maxima. Padarė slagbaumus grįžti 9vakaro jau vietos nėra nei kieme nei mazoj nemokamoj aikštelėj! Organizuokit stovėjimo aiksteles! Artimiausia kur įmanoma tokiu laiku rast vietą greičiausiai prie banginio arba bigo! Darykit kažką dėl savo miesto pinigų į kišenę nesikraudami be reikalo ir tikslo!! Reikia klausyt ką kalba ir ko nori miesto gyventojai o ne ta daryt ką sugalvoja mūsų dudininkas!

jonis

Gėda dėl automobilių ir kiemuose, ir žaliosiose vejose, tapusiose garažais. Gėda merui...

Darius

Su tais nevažiuojamais automobiliais turime problemų visi ir namo gyventojai ir valytojai. Aplink juos nei žolės nei sniego negalima nuvalyti. O reikėtų labai nedaug-tiesiog kiekvienas kiemas yra kažkokio žmogaus prižiūrimas,taigi tas žmogus turi užrašyti tų nuolat stovinčių mašinų numerius ir perduoti inspektoriui. Toliau tas karavanas pajudės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS