Dėl apleistų kapaviečių – įspėjimai: artimųjų prašo susitvarkyti | kl.lt

DĖL APLEISTŲ KAPAVIEČIŲ – ĮSPĖJIMAI: ARTIMŲJŲ PRAŠO SUSITVARKYTI

  • 9

Klaipėdos miesto savivaldybė Joniškės kapinėse pradėjo kapaviečių pripažinimo neprižiūrimomis procedūras.

Savivaldybė informuoja, kad į netvarkomų kapaviečių sąrašus įtraukiamos netvarkomos kapavietės, kurios atitinka šiuos požymius: dvejus ir daugiau metų neprižiūrimos, kapavietės želdiniai peraugę kapavietės ribas, užgožia užrašus ant paminklų, gadina paminklus, bortelius, kelia plyteles, kapavietė apaugusi žolėmis, nešienaujama, neravima, netvarkoma, matomos sumedėjusios augalų dalys, kapavietės statiniai iš dalies ar visiškai suirę, išgriuvę, išsikreivinę ar jų nėra, užrašai ant paminklo nebeįskaitomi ar jų nėra.

Šiuo metu neprižiūrimos kapavietės, atitinkančios keletą iš aukščiau išvardintų požymių, yra pažymimos lentele su užrašu „Netvarkoma“. Vadovaujantis Vyriausybės patvirtintais įgyvendinamaisiais teisės aktais, ne anksčiau kaip po dviejų metų ir ne vėliau kaip po trijų metų, nuo surinktų duomenų apie neprižiūrimų kapaviečių paskelbimo internetinėje svetainėje ir spaudoje, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta Komisija priims sprendimą dėl kapaviečių pripažinimo neprižiūrimomis.

Klaipėdos miesto savivaldybė prašo asmenų, paskirtų atsakingais už šeimos kapaviečių priežiūrą, taip pat artimų ar tolimų giminaičių, kurių nepavyko surasti ir įspėti, pasirūpinti šeimos kapavietėmis, kol jos įstatymų nustatyta tvarka netapo pripažintomis neprižiūrimomis kapavietėmis.

Nustačius galbūt netvarkomas kapavietes, jų sąrašas viešinamas Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje: https://www.klaipeda.lt/lt/gyventojams/kapavieciu-skyrimo-tvarka-ir-leidimu-laidoti-isdavimas/2105

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Chi

Labai gerai, ir Lėbartuose pasižvalgykit, kas darosi. Yra kapelis, žmogus 2004 metais laidotas, dešimtimis metų nelankomas, net lentelės su pavarde seniausiai nelikę.

kad

kad pirmam

kad

...ko pačiam trūksta ?,miestas tvarkomas.Matyt miesto neaplankai sėdi namuose ir rašinėji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS