Dėl geležinkelio plėtros Klaipėdoje svarstymai: nagrinės galimas alternatyvas | kl.lt

DĖL GELEŽINKELIO PLĖTROS KLAIPĖDOJE SVARSTYMAI: NAGRINĖS GALIMAS ALTERNATYVAS

  • 5

Siekiant sudaryti sąlygas Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros plėtrai ir apsaugoti centrinę uostamiesčio dalį nuo neigiamo transporto poveikio, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pavedė „Lietuvos geležinkeliams“ išnagrinėti galimas krovinių pristatymo į Klaipėdos uostą alternatyvas.

Pasak susisiekimo ministro J. Narkevičius, siekiant sumažinti krovininių traukinių judėjimą centrinėje Klaipėdos miesto dalyje, „Lietuvos geležinkeliai“ nagrinės Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos pasiūlymą atvežti ir išvežti krovinius šiaurinėje uosto dalyje, per Lietuvos šiaurėje esančius geležinkelių tinklus Kužiai–Kretinga–Klaipėda, o pietinėje uosto dalyje – per šalies pietuose esančius geležinkelių tinklus Radviliškis–Pagėgiai–Klaipėda. Taip pat bus įvertintos kitos galimos krovinių pristatymo į Klaipėdos uostą (šiaurinę ir pietinę dalis) alternatyvos.

„Šios analizės rezultatai bus pristatyti Susisiekimo ministerijai, kuri toliau kruopščiai nagrinės situaciją ir ieškos efektyviausių sprendimų darniai Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros plėtrai Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybių teritorijose“, – sakė susisiekimo ministras J. Narkevičius.

Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros plėtrą ir modernizavimą numatoma įgyvendinti iki 2030 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ministru bus gentviliokas

Prie jo buvimo Klaipėdos tarybos nariu ir strateginio komiteto pirmininku buvo priimtos tos geležinkelinės fantazijos su viso pajūrio miško darkymu.Tada ponas turėjo kitų didžių troškimų - buvo nusitaikes į Aplinkos apsaugos ministeriją. Jam, kaip ir dabar, Memelio karalystė pasirodė labai maža - gerai prasisukti neįmanoma:D). Deja nenuskilo. Dievas visų mūsų labui pasakė ,,Gal kitą kartą, Simonai".

Klaipėdietis

Narkušai dienos, suskaičiuotos, skubinas ka buvo prisižadėjęs bratanams

To jis

O per kur juos turi paleisti ? Per Baltijos prospektą ? Tavo žiniai, konteineriniai traukiniai jau seniai važinėja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS