Dėl nemalonaus kvapo – į seniūnaičius | kl.lt

DĖL NEMALONAUS KVAPO – Į SENIŪNAIČIUS

Smarvę pajutę klaipėdiečiai galės nedelsdami kreiptis į atstovą savo gyvenamojoje vietoje, kad būtų atliekamas taršos tyrimas.

Klaipėdos savivaldybės parengtame taršos kietosiomis dalelėmis mažinimo priemonių plane numatyta atlikti oro kokybės tyrimus.

Dalis jų bus vykdoma reaguojant į gyventojų skundus dėl kvapų taršos.

Kartu su bendruomenėmis buvo atrinkti penki visuomenės atstovai iš skirtingų miesto dalių. Esant nemaloniam kvapui, gyventojai galės kreiptis į seniūnaitį ir iškviesti paslaugos vykdytoją, kuris per vieną valandą paims oro mėginį nurodytu adresu ir oro taršos sklidimo kelyje.

Pietiniame, Smeltės, vakariniame, šiauriniame, rytiniame ir centriniame rajonuose iki 2020 m. balandžio planuojama ištirti po šešis oro taršos atvejus.

Iki birželio 12 d. klaipėdiečiai ir įmonių atstovai taip pat kviečiami teikti pasiūlymus ir pastabas oro taršos mažinimo priemonėms.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, kol kas nesulaukta nė vieno kreipimosi.

Plane numatyta per trejus metus sutvarkyti senus ir kurti naujus želdynus bei želdinius, vykdyti aplinkos monitoringą, plėsti dviračių ir pėsčiųjų takus, mažinti aplinkos taršą vykdant infrastruktūros plėtros priemones.

Kaip teigė vedėja, viena svarbiausių priemonių, sumažinsianti automobilių išmetamų teršalų kiekį, – Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija.

"Taršos mažinimo priemonės yra įtrauktos į savivaldybės strateginį veiklos planą ir tarybos patvirtintos dar praėjusį vasarį. Jeigu atsiras kokių nors papildymų, reikės tvirtinti iš naujo", – atkreipė dėmesį vedėja.

Pasak R.Jievaitienės, klaipėdiečiai galėtų ir patys prisidėti prie taršos mažinimo, jei dažniau naudotųsi viešuoju transportu, važinėtų dviračiais.

Pernai kietosiomis dalelėmis Bangų gatvėje esančioje stotyje nustatyta 15 parų ribinės vertės viršijimo atvejų, Šilutės plento stotyje – net 61.

Teigiama, kad padidėjusį užterštumą (leistina riba – 35 paros per metus) Šilutės plente lėmė sausi orai, intensyvesni transporto srautai, vyravę pietryčių krypties vėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

j

lzinios. lt/2019/02/apie-tai-tyli-klaipedos-ziniasklaida-paaiskejo-kodel/

T

Nieko jums nedarys galit cua nesokineti niekas jusu ne klauso

To kas tas Fortumas

GriGeo pamiršai pamineti:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS