Dėl netvarkos uostamiesčio pakrantėje – detektyvas: kas paliko šiukšles? | kl.lt

DĖL NETVARKOS UOSTAMIESČIO PAKRANTĖJE – DETEKTYVAS: KAS PALIKO ŠIUKŠLES?

Uostamiesčio gyventojų pyktį sukėlė marių pakrantėje gulinčios šiukšlės. Žmonės spėliojo, kas jas galėjo palikti. Pradėjus aiškintis situaciją, netvarka dingo dar tą pačią dieną.

Iškėlė kelias versijas

Savo miestui neabejingi gyventojai šiomis dienomis piktinosi netoli Kairių gatvės marių pakrantėje aptikę nemažai šiukšlių.

Užterštos teritorijos nuotraukomis žmonės dalijosi ir socialiniuose tinkluose. Būta spėjimų, kad galbūt šiukšlės liko po liepos pabaigoje šioje teritorijoje vykusio elektroninės muzikos festivalio „Klaipėda Sound Festival 2020“.

Kiti komentatoriai tvirtino, kad teritoriją nelegaliu sąvartynu neatsakingi žmonės pavertė jau po to, kai festivalis baigėsi ir erdvė buvo iškuopta.

Kas savininkas – nežinia

Situacija domėjosi ir Klaipėdos uostas, kuriam priklauso dalis žemės, kurioje vyko minėtas festivalis.

„Festivaliui, kuris apėmė ir nedidelę dalį mūsų teritorijos, mes neprieštaravome. Festivalis šioje vietoje rengiamas antrus metus iš eilės. Prieš renginį organizatorių geranoriškai paprašėme, kad po jo viskas būtų palikta tvarkinga“, – informavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Tvarkau Klaipėdą“ nuotr.

Tačiau dėl buvusios netvarkos teritorijoje neskubama kaltinti būtent "Klaipėda Sound Festival 2020" organizatorių.

„Ši atvira teritorija yra mėgstama miestiečių, nenorėdami riboti žmonių laisvo priėjimo prie marių, erdvės nesame aptvėrę, todėl gali būti, kad prišiukšlinti galėjo ir piktybiškai nusiteikę asmenys. Nuoširdžiai norime paprašyti miestiečių, kuriems patinka laiką leisti šioje vietoje, būti atsakingų“, – pabrėžė uosto atstovė.

Šiukšles sutvarkė

Patys renginio organizatoriai tvirtino, kad teritorija buvo tvarkoma tiek prieš festivalį, tiek po jo.

Šioje vietoje nuolat yra poilsiautojų, galbūt tai jų šiukšlės ar galbūt tai mūsų, gal jos buvo užkampyje, tik savanoriai tvarkydami nepamatė. Bendra teritorija labai didelė. Bet kokiu atveju – rastas šiukšles surinkau ir išvežiau asmeniškai.

Jie pateikė ir tai, kad iš teritorijos buvo išvežta nemažai šiukšlių, įrodančius dokumentus.

„Festivaliui buvome užsakę 10 kubinių metrų  konteinerį, į kurį sukrovėme visas šiukšles, rastas teritorijoje prieš festivalį ir susikaupusias per jį“, – aiškino renginį organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos Vizija“ vadovas Albertas Žvinys.

Tiesa, pradėjus domėtis užterštos teritorijos problema, šiukšlės iš jos dingo jau tą pačią dieną. A. Žvinys neslėpė, kad būtent festivalio rengėjai ir ėmėsi šalinti netvarką.

„Gavę informaciją, kad mūsų buvusio renginio vietoje rasta šiukšlių, nuvykome į ją, surinkome viską, ką radome, ir išvežėme, nors mums paliekant teritoriją jų ten nebuvo. Šioje vietoje nuolat yra poilsiautojų, galbūt tai jų šiukšlės ar galbūt tai mūsų, gal jos buvo užkampyje, tik savanoriai tvarkydami nepamatė. Bendra teritorija labai didelė. Bet kokiu atveju – rastas šiukšles surinkau ir išvežiau asmeniškai“, – praėjusią savaitę dėstė A. Žvinys.

Teritoriją paliko tvarkingesnę

Anot jo, poilsiautojų į šią erdvę atvažiuoja nuolat, nors aplinkui nėra nei šiukšlinių, nei tualetų.

„Praėjusiais metais, ruošiantis pirmam festivaliui, iš teritorijos išvežėme per 20 metų susikaupusias atliekas. Šiais metais atvykę taip pat radome daugybę šiukšlių, paliktų poilsiautojų“, – pasakojo pašnekovas.

A. Žvinio teigimu, teritorija ruošti buvo pradėta likus 10 d. iki renginio, dirbo didelė savanorių komanda.

„Teritoriją po savęs palikome tikrai daug tvarkingesnę, nei radome“, – patikino organizatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šerlokas Holmsas

Straipsniokas kas paliko šiukšles vertas Konan doilio plunksnos.....Ura tovariščii.....

Manau

Doras žmogus šitaip nešiūkšlins savo žemės.Juktai mūsų namai.Tai buduliai ,paskutiniai chamai taip gali elgtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS