Dėl pajamų deklaracijų – sujudimas Klaipėdos apskrityje | kl.lt

DĖL PAJAMŲ DEKLARACIJŲ – SUJUDIMAS KLAIPĖDOS APSKRITYJE

Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskričių mokesčių mokėtojams, gyvenantiems toliau nuo didžiųjų regiono miestų, šiemet Valstybinė mokesčių inspekcija žada pagalbą. Užpildyti deklaracijas ir išspręsti kilusius mokesčių klausimus jiems padės specialiai tam atvykę inspekcijos darbuotojai.

Miesteliuose – VMI desantas

Pasak Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorės Laimutės Mačernienės, šiais metais į gyvenvietes atvyksta VMI darbuotojai, kurie suteikia pagalbą pildant deklaracijas.

„Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskričių mokesčių mokėtojams, kurie gyvena toliau nuo didžiųjų miestų, mes siūlome naują paslaugą – mokesčių darbuotojo vizitą. Nustatytu tvarkaraščiu į gyvenvietes nuo šiol vyksta VMI autobusiukas, kuriame klientams, be kitų inspekcijos paslaugų, bus teikiama ir pagalba pildant deklaracijas“, – pasakojo vadovė.

Kiekvienais metais, iki vasario 15 d., duomenis apie gyventojų gautas pajamas bei patirtas išlaidas turi pateikti mokesčius išskaičiuojantys asmenys bei įmonės ar įstaigos.

Pasak L. Mačernienės, šiandien didelę dalį informacijos VMI jau yra gavusi ir sukėlusi klientams į jų preliminariąsias metines pajamų deklaracijas, bet duomenų dar trūksta, todėl norintiems anksčiau pateikti deklaracijas nevertėtų skubėti.

Skubėti dar neverta

VMI atstovė teigė, kad šiuo metu aktyviai informuoja darbdavius apie spragas jų pateiktuose duomenyse.

„Mes džiaugiamės, kad klientams deklaravimas puikiai sekasi ir savarankiškai, šiuo metu gyventojų pajamų deklaracijas jau yra pateikę per 56 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, iš jų – apie 14 tūkst. Klaipėdos gyventojų“, – teigė L. Mačernienė.

Gyventojai, pildydami deklaracijas, neretai susiduria su įvairiausiais sunkumais.

Svarbu nepamiršti deklaruoti nekilnojamojo turto, automobilių, finansinių priemonių pardavimo ir individualios veiklos pajamų, taip pat visas pajamų mokestį mažinančias išlaidas, pateikti teisingus duomenis apie apmokestinamąsias pajamas ir patirtas išlaidas.

Įspėja saugoti duomenis

Prireikus pagalbos sudėtingesniais klausimais, pavyzdžiui, apie nekilnojamąjį turtą, gyventojai gali kreiptis į VMI specialistus.

Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį ir pataria gyventojams būti budriems, nes sukčiai bando pasinaudoti gyventojų pajamų deklaravimo periodu, kai aktyviai teikiamos deklaracijos bei grąžinamos pajamų mokesčio permokos.

„Sukčiai gyventojus apgauti bando įvairiais būdais, pavyzdžiui, žinutėmis, laiškais ir QR kodais su nuorodomis, šios nuorodos veda į sukčių internetinius puslapius, imituojančius VMI tinklalapius ir siūlančius prisijungti su e. bankininkystės prisijungimo duomenimis, čia ir kyla didžiausias pavojus atskleisti savo duomenis“, – perspėjo L. Mačernienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vytui

Taigi jau iš anksto pasakė kad neras :D) Į preskonferencijas ir tv lenda visoki niekiniai mentu kiškiai:D) kad paskyt kad jie nieko negali pasakyt. Kaip ir per ,,Kur dingo Masiulis?" ar kaip per ,,Kodėl nesėdi Bartusevičius?" sxemas, reik tempt laiką ir ieškot kaip išsukt tuos kuriuos reikia:D) Ko tik nepadarai gaves į leteną kokius 200 -300 gabalų?:D)

Vytas

Matyt, nebūtų pražiopsioję 40 liamų bbž, nebūtų niekur varė, šie liu liu liu "geručiai". Pažiūrėsim, kaip jie dabar tos pra....tus 40 limonų ras

Įgriso jau

tos vis sudėtingesnės ir gausesnės marmalynės su mokesčiais su pareiga kažkam atsiskaityti - pranešti - parašyti, deklaracijos - hujacijos, grėsmės, kad jei kažką pamirši nepadarysi ar nepaskaičiuosi tai gausi baudą ar baudžiamąjį tyrimą. AR ČIA TIKRAI LAISVA ŠALIS? Greičiau jau karas..:D:D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS