Dėl parkavimo vietų – svarstymai | kl.lt

DĖL PARKAVIMO VIETŲ – SVARSTYMAI

  • 22

Statybininkų prospekto gyventojai Klaipėdos merui Arvydui Vaitkui jau kurį laiką skundėsi dėl parkavimo vietų trūkumo. Vakar į vietą nuvykęs miesto vadovas patvirtino, kad automobilių statymo problema šioje vietoje – opi, tad jau greitu metu tikimasi ją išspręsti.

Statybininkų pr. prie naujojo prekybos centro „Norfa“ ruošiamasi pastatyti užkardą, tad liko atviras klausimas, kaip pasistatyti čia savo automobilius reikės gyventojams. Prekybos centro aikštelėje gyventojų reikmėms buvo numatytos 7 vietos, statytojai teigia įrengę 10. „Parkavimo dalis pagal įsipareigojimus yra įvykdyta, bet tos septynios, tiksliau – dešimt vietų, greičiausiai atsidurs už užkardo. Buvo skirtinga informacija iš savivaldybės administracijos darbuotojų ir statytojų. Jie turi šį klausimą išspręsti ir rasti sprendinius. Nauja aikštelė valstybinėje žemėje yra įrengta ir šiek tiek tolėliau, prie „Lidlo“ prekybos centro Statybininkų pr. Ten gyventojų reikmėms skirtos keliasdešimt vietų, tačiau dėl didesnio atstumo Gedminų gatvėje gyvenantiems žmonėms galimai tai nėra itin patrauklu. Dabartinės valdžios nuostata – sąlygos parkavimui negali būti bloginamos, užtikrinti reikiamą vietų skaičių yra prioritetas“, – teigė meras.

Dalies automobilių statymo vietų, anot mero, netekta ir Gedminų gatvėje, tad bus svarstoma šios gatvės tam tikrame plote įrengti dar vieną papildomą aikštelę.

„Tokius sprendinius turėsime priimti artimiausiu metu“, – tvirtino A. Vaitkus.

Sprendinius turėsime priimti artimiausiu metu.

Taip pat pastebėta, kad anksčiau, kai Gedminų gatvėje buvo dvi eismo juostos, pirmoje juostoje žmonės statydavosi automobilius, dabar irgi statosi, nors neturėtų.

Žvelgiant į projektą, yra ir džiuginančių rezultatų.

„Visų pirma, džiugu, kad praėjusios savaitės pabaigoje atidaryta gatvė. Toliau – parkavimo problemos, apie kurias žmonės kalba, tikrai yra realios problemos, nes išvažiavimo greitėjimo juostoje žmonės tebestato automobilius, kaip buvo įpratę statyti. Žmonės netenka vietų, vadinasi, tenka ieškoti išeičių. O septynios vietos, kurios yra įrengtos pagal įgyvendinamą projektą, bus už užkardo. Su šia problema liko statytojai ir investuotojai, o administracija yra įpareigota išspręsti šį klausimą su statytojais, nes atrinkti dešimt žmonių, kurie bus laimingieji ir pasistatys aikštelėje mašinas, yra neįmanoma“, – tvirtino meras.

Merą džiugina susodinti aukšti, gražūs medžiai, kuriuos reikia išsaugoti ir laiku laistyti, tačiau tik dalis darbų pagal apželdinimo planą padaryta, kita dalis – neužbaigta.

„Bet nėra žolės. Tol, kol nebus visiškai įvykdyti projekto įsipareigojimai, projekto perdavimo–priėmimo aktas neturėtų būti pasirašomas“, – pažymėjo uostamiesčio vadovas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Tikrai-na

Aš už Vaitkų balsavau vien todėl, kad jis pažadėjo išspręsti parkavimo problemą. .

Vytautas Lupeika

Taip, senos žinios ir Senos bėdos ! Žino visi - nuo mažo iki seno. Miesto kiemai dūsta nuo automobilių gausos. Vėliau į namus parvykęs gyventojas automobilį ,,įparkuoja'' ant šaligatvio !!! ar baigiamo nudrengti netolimo žolyno... Ot, tai palikimas Sovietinių laikų visokių ten MiestKomprojektų architektų bevardžių gyvenamųjų kvartalų ,,gamintojų''... Maža to chaoso kiemuose - automobilius statyti (atsiprašau - PARKUOTI) žmonės ėmė tiesiog gatvėse. Tiesiog važiuojamose dalyse - ir kur leidžiama ir kur ne... Bet gatves gi įrengtos , visi iš senovės žino , važiavimui, o ne tam par-ka-vi-mui ! Taip kaip dabar tokiais tempais įrenginėjami tie parkingavimai ! -- po 10 ar 12 pertvarkytų kiemų-aikštelių , reikės net 70 metų !!! (Kažkada vienam Miesto pasitarime girdėjau). O Savivaldybėj išgirsi seną seną dainelę - Nėra Pinigų ! O dabar kuris laikas pasigirsta naujas posmelis - trūksta Darbo Jėgos ! Turbūt pastebėjom , kaip dažnai mieste darbuojasi samdiniai iš aplinkinių rajonų...

Algis

Kodel pastatete siuksliu konteinerius prie 22 namo ,o ne tarp 22 ir 20 kaip rasote laiptinese.Dar ta firmine moterele sako atsakinga uz ekologija.Kas jusu komandoje mer dirba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS