Dėliojami filmo apie Klaipėdą kontūrai | kl.lt

DĖLIOJAMI FILMO APIE KLAIPĖDĄ KONTŪRAI

Filmą apie uostamiestį sukurti nusprendęs režisierius Arvydas Barysas jau dėlioja būsimos juostos kontūrus. Manoma, kad juosta galėtų tapti gražiu Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio sukakties akcentu.

Įvardijo vizijas

Šiomis dienomis kino kūrėjas pirminius savo sumanymus aptarė su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

"Smagu, kad tikrai garsus režisierius, labai kūrybinga asmenybė, nepamiršta tiek savo pažadų, tiek mums visiems svarbaus sumanymo – meninės, publicistinės, dokumentinės juostos apie Klaipėdos išskirtinumą, specifiką, jos grožį sukūrimo. Ji būtų nufilmuota skirtingais rakursais, aspektais, įvairiais metų laikais", – sakė miesto meras.

Menininkas V. Grubliauskui pristatė preliminarų būsimosios juostos "žemėlapį", kuriame atsispindi, kas, kūrėjo manymu, yra svarbu – renginiai, akcentai, vietos, erdvės. Išklausytos ir miesto vadovo įžvalgos.

Pristatys Klaipėdą

Numatoma, kad, suderinus susitikimo metu aptartas vizijas, prasidės paties filmo turinio konkretinimo darbas. Tuomet lauks šio sumanymo rėmėjų paieškos.

Išsakyta, kad vienu filmo rėmėjų galėtų tapti ir miestas.

"Neatmesčiau tokios galimybės, tačiau negalėtų būti taip, kad patiko, ir miestas atsiranda rėmėjų gretose. Yra nustatytos procedūros, nustatyti reikalavimai, programinis finansavimas, konkursinės procedūros. Manau, kad, laiku pateikus dokumentus, laiku pretenduojant į tokią galimybę, ekspertai turėtų įvertinti šiuos dalykus", – aiškino meras.

Vis dėlto miesto vadovas pastebėjo, kad didžiuoju juostos rėmėju turėtų būti ne viešojo sektoriaus atstovai.

Manoma, kad planuojamas filmas galėtų tapti Klaipėdą ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui pristatančia juosta. Ji galėtų būti įgarsinta užsienio kalbomis.

"Sudėtinga, kalbant apie japonų, kinų kalbą, galbūt būtų tik su hieroglifais, kurie užima didesnę dalį ekrano nei pats vaizdas", – susitikimo metu buvusį pašmaikštavimą prisiminė V. Grubliauskas.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Šimtmečio akcentas

Kol kas tiksliai neapibrėžiama, kada jau galima tikėtis filmo, tačiau numatomos kelios galimos versijos.

Norima, kad pats filmavimo procesas apimtų visus metų laikus, kuriama galėtų būti visus šiuos metus, o rezultato klaipėdiečiai sulauktų kitais metais arba dar po metų.

"Svarbu ne finišo laikas, o rezultatas ir įgyvendinti sumanymai", – pastebėjo V. Grubliauskas.

Miesto mero teigimu, paskutinė riba, kada idėja galėtų virsti realybe, – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetis – 2023 m.

Manoma, kad tai galėtų būti vienas ryškesnių šios datos paminėjimo akcentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KLP

tikiuosi jame bus nufilmuoti sovietiniai penkiaauksciai ir Grigeo su savo vamzdziu, beiDumpiu savartynas

Matant

Kad viskas ka jus darot gaunasi kaip per šikna, gal palaukim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS