Dėmesio: įsigalios žvejybos draudimai | kl.lt

DĖMESIO: ĮSIGALIOS ŽVEJYBOS DRAUDIMAI

  • 2

Kol poledinės žūklės mėgėjai laukia savo valandos, aplinkosaugininkai įspėja: iki pat Naujųjų galioja draudimas žvejoti upėtakiniuose upeliuose, o iki gruodžio 25 d. – lašišų ir šlakių nerštui svarbiose upėse.

Lašišinių žuvų negaudys

Šlakius ir lašišas draudžiama gaudyti jų neršto metu – nuo gruodžio 15-osios iki sausio 31 d.

Nuo sausio 2 iki balandžio 30 d. žvejams mėgėjams bus draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę (išskyrus žvejybą Kuršių mariose ir žvejybą žuvies gabalėliu).

Taip pat svarbu nepamiršti – nuo vasario 1-osios iki balandžio 30 d. draudžiama gaudyti lydekas, kad jos galėtų saugiai išneršti.

Žvejodami asmenys privalo turėti ir pareikalavus aplinkos apsaugos ir kitiems pareigūnams, neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams pateikti mėgėjų žvejybos leidimą (elektroninio mėgėjų žvejybos leidimo numerį), taip pat dokumentą, leidžiantį nustatyti asmens tapatybę.

Rengs reidus

Prasidėjus žuvų gaudymo ar draudimo laikotarpiams, pareigūnai dažniau tikrins, ar laikomasi taisyklių, ar žvejojama pagal nustatytus reikalavimus.

"Per reidus vis dar tenka priminti, kad prieš žvejybą ir po žvejybos privaloma susitvarkyti žūklės vietą, t. y. penkių metrų spinduliu nuo žvejybos vietos turi būti surinktos visos komunalinės atliekos, kurios vėliau turi būti išvežamos į šių atliekų surinkimo konteinerius. Svarbu nepamiršti ir žvejo mėgėjo bilieto, jei žvejojate neišnuomotame telkinyje, arba žvejybos leidimo žvejojantiems išnuomotame telkinyje", – priminė aplinkosaugininkas.

Laukia poledinės žūklės

Žvejai laukia poledinės žūklės starto, kuris šiemet vėluoja. Aplinkosaugininkams kelia nerimą kai kurių žvejų socialiniuose tinkluose skelbiama informacija, kad žvejai jau mėgina tvenkinių ir ežerėlių ledą, kuris dar nėra tvirtas.

Aplinkosaugininkai akcentuoja, kad žvejai mėgėjai turi laikytis reikalavimo poledinės žvejybos metu naudoti keturis mėgėjų žvejybos įrankius, iš jų ne daugiau kaip du įrankius (Kuršių mariose – tris), kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį.

Pareigūnai įspėja, kad poledinės žūklės mėgėjai turi būti ypač atidūs ir laikytis saugumo reikalavimų.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nustatyta prievolė žvejojant ant ledo turėti priemones, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo, – lanksčia jungtimi sujungtus smaigus. Juos privalo turėti visi žvejai.

Smaigus reikia nešiotis lengvai pasiekiamoje vietoje, kad netikėtai įlūžus būtų galima jais iškart pasinaudoti.

Vieną žmogų išlaiko 7 cm, o žmonių grupę – iki 12 cm storio ledas, todėl būtina įsitikinti, kad ledas jau pakankamai tvirtas. Saugus lipti ledas būna melsvas arba žalsvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nekantriai \\\\\.../////

laukiam kada uždraus kvėpuoti,nes litvakai lianzborgai dūsta nuo Lietuvių.

Be

Draudimu,mokesciu ar Lietuvoj dar kas yra normalaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS