Dieną be automobilio – nemokamos kelionės autobusais Klaipėdoje | kl.lt

DIENĄ BE AUTOMOBILIO – NEMOKAMOS KELIONĖS AUTOBUSAIS KLAIPĖDOJE

  • 14

Rytoj, rugsėjo 22 d., Klaipėdoje vyks Europos judumo savaitės renginys – tradicinės studentų lenktynės įvairiomis transporto priemonėmis nuo "Smiltelės" stotelės iki Klaipėdos universiteto miestelio.

Startavę vienu metu, į tikslą dalyviai judės septyniais būdais: autobusu, maršrutiniu taksi, automobiliu su vidaus degimo varikliu, elektromobiliu, elektriniu paspirtuku, dviračiu, bėgte.

Tokias lenktynes "Klaipėdos keleivinis transportas" kartu su Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga organizuoja nuo 2009-ųjų. Jomis nėra siekiama rekordų – taip įvertinama miesto infrastruktūra, kuria naudojasi įvairios transporto rūšys.

Lenktynės – tradicinės, tačiau intriga kiekvienais metais išlieka: pirmąsias vietas įvairiais metais yra užėmę ir maršrutinis autobusas, ir lengvasis automobilis, ir elektromobilis.

Lyderių rikiuotė leidžia kasmet daryti ne mokslines, tačiau akivaizdžias išvadas apie miesto infrastruktūros patogumą įvairioms transporto rūšims.

Tą pačią dieną vyks ir akcija "Diena be automobilio", kai gyventojai raginami bent trumpam atsisakyti asmeninio automobilio.

Miesto tarybos sprendimu kelionės miesto autobusais bus nemokamos, tad visi lengvųjų automobilių vairuotojai kviečiami išbandyti šią viešojo transporto rūšį.

Europos judumo savaitė skirta atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, skatinti miestus ir savivaldybes diegti bei populiarinti aplinkai draugiškas transporto priemones, o gyventojus – automobilį keisti dviračiu, ėjimu pėsčiomis, viešuoju transportu ar kitokiu draugiškesniu susisiekimo būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Covid skeptikams.

Pagal jus tai ne tik pas mus, bet ir Anglijoje, Amerikoje ar Indijoje žmonės tūkstančiais miršta dėl sportinio intereso?Ar dėl pramogos? Linkiu (nors nenoriu) jums asmeniškai pagulėti ligoninės skyriuje dūstant ir su išvestu iš šono riešo storio ventiliaciniu vamzdžiu. O paskui savo skeletą, kuris išliks po ligos, mokyti iš naujo vaikščiot..Tada gal patikėsit kad ši pandemija yra labai rimta.

Va taip

Kam nemokama, o kam mokamas. Tie kas turi mėnesinius bilietus tie jau susimokėjo ir sumokėjo už visų kitų važiavimą. Galėtų mėnesinis bilietas tą mėnesį būti pigesnis.

Efa

Viskas negalioja ,praso neorganizuoti viesu renginiu Klaipeda isskirtine .....kodel
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS