Eismą Klaipėdoje trikdys kariai | kl.lt

EISMĄ KLAIPĖDOJE TRIKDYS KARIAI

Klaipėdos gatvėmis penktadienį žygiuos kariai. Iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono jie eis į Klaipėdos universiteto aikštę, kur duos priesaiką. Rikiuotė trikdys eismą, tad vairuotojams rekomenduojama pasirinkti kitą maršrutą.

Klaipėdos gatvėmis penktadienį žygiuos kariai. Iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono jie eis į Klaipėdos universiteto aikštę, kur duos priesaiką. Rikiuotė trikdys eismą, tad vairuotojams rekomenduojama pasirinkti kitą maršrutą.

Žygiuos 700 žmonių

Iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariai startuos 9.10 val. Jie žygiuos Liepojos gatvės, Šiaurės prospekto viena važiuojamosios dalies puse, Klaipėdos universiteto alėja. Žygiuojančius karius lydės policijos pareigūnai.

Numatoma, kad Klaipėdos universiteto aikštę kariai pasieks 10 val. Šiuo laiku prasidės kario priesaikos Lietuvos Respublikai ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionui ceremonija. Priesaiką duos pirmojo šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Jie tą padarys po trijų savaičių tarnybos.

Iš viso prisieks 495 kariai. Visi jie norą atlikti tarnybą pareiškė savanoriškai.

Į rikiuotę kartu su jais stos ir Butigeidžio dragūnų bataliono padaliniai, Butigeidžio dragūnų bataliono Vėliavų grupė. Jai vadovaus majoras Vilmantas Valantinas. Iš viso miesto gatvėmis žygiuos apie 700 žmonių.

Ceremonijoje karius pasveikins krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Sausumos pajėgų vadas gen. mjr. Almantas Leika.

Pasveikins ministras

Iškilmingame renginyje taip pat dalyvaus Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos universiteto rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas, statutinių organizacijų vadovas.

Priesaikos ceremoniją kviesti stebėti karių artimieji, draugai, klaipėdiečiai, Klaipėdos universiteto studentai, miesto svečiai.

Priesaiką duosiančius karius pagal kariuomenės tradicijas palaimins Klaipėdos įgulos kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas.

Priesaikos ceremonija vyks Klaipėdos universiteto erdvėje, kuri batalionui yra istoriškai svarbi vieta. Čia ilgą laiką buvo įsikūrusios kareivinės, nuo 1923 iki 1934 metų buvo dislokuotas 7-asis pėstininkų Žemaičių kunigaikščio Butigeidžio pulkas, Šioje vietoje skambėjo karinės komandos ir maršai, buvo duodamos karinės priesaikos.

Priesaika – šventas aktas

Kario priesaika Lietuvos kariui – nepaprastai didinga ir įsimintina diena, o jos ritualas – šventas ir iškilmingas aktas. Visais laikais laikytis priesaikos buvo šventa pareiga, o ją sulaužyti – didelis nusikaltimas. Duodamas priesaiką karys prisiekia ne tik ištikimai tarnauti savo šaliai, vykdyti vadų įsakymus, bet ir negailėdamas jėgų ir net gyvybės ginti savo valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę.

Po ceremonijos karių eisena pajudės atgal į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną. Jie grįš tuo pačiu maršrutu. Numatoma, kad iš Klaipėdos universiteto aikštės jie pajudės 12 val., o batalioną pasieks 13 val. Tuo metu taip pat laukia eismo trikdžiai. Nuo grafikų gali nukrypti ir autobusai.

„Minėtais laikais skubantiems vairuotojams patariama pasirinkti kitą maršrutą. Žinoma, gali būti, kad kariai tikslą pasieks greičiau. Pateiktas maksimalus laikas, kiek jie gali trukti“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nesamonei-

Tavo žiniai,rikiuotes pvz išvykstant i misiją,grįžus iš misijos taip pat būdavo viešos ir čia nieko baisaus nematau. Pati žygiavau per Tauragę, keliais metais vėliau per Alytų.

Kas per nesamone

Kas cia per nesamone????? Kodel tai viesas renginys??? Kodel taip keliate i viesuma karo akcentus? Ruosiate mus prie karo atributikos? Baisu, kokia debiliska pas mus yra valdzia, liudna ir baisu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS