Eismo organizavimo tvarka Joniškės ir Lėbartų kapinių zonoje Vėlinių laikotarpiu | kl.lt

EISMO ORGANIZAVIMO TVARKA JONIŠKĖS IR LĖBARTŲ KAPINIŲ ZONOJE VĖLINIŲ LAIKOTARPIU

  • 0

Siekiant išvengti spūsčių lankant artimųjų kapus spalio 28 – lapkričio 2 d., rekomenduojame gyventojams planuoti savo laiką. Šiomis dienomis ypač dideli žmonių susibūrimai susidaro viešajame transporte bei ties įvažiavimais į kapines. Iš praktikos pastebėjome, kad kapinių lankymo pikas būna tarp 10 iki 14 val. Todėl gyventojus, šventiniu Vėlinių laikotarpiu planuojančius aplankyti artimųjų kapus, raginame taip susiplanuoti laiką, kad netektų gaišti spūstyse. Klaipėdiečiams rekomenduojame keliauti viešuoju transportu.

Kapinių lankymo tvarka:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, kad lapkričio 1–2 d. Joniškės ir Lėbartų kapinių lankymo laikas – nuo 8 iki 22 val.

Lapkričio 1–2 d. laidojimai nevyksta, leidimai laidoti neišduodami.

Vadovaujantis Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2023-07-27 sprendimu Nr. T2-221, į kapinių teritoriją leidžiama įvažiuoti su motorinėmis transporto priemonėmis, pažymėtomis skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele, vežančiomis neįgalų (-iuosius) asmenį (-is), bei asmenims, sulaukusiems 75 metų ir vyresniems, pateikus amžių patvirtinančius dokumentus. Minėti asmenys lapkričio 1 d. transporto priemonėmis į kapinių teritoriją įvažiuoti galės iki 12 val., vėliau vartai bus rakinami, eismas stabdomas ir kapinių teritorijoje bus galima judėti tik pėsčiomis.

Siekiant išvengti transporto spūsčių prie pagrindinių Lėbartų kapinių vartų spalio 28–29 d. ir lapkričio 1–2 d. Lėbartų kapinėse keičiama transporto važiavimo tvarka – į kapines įvažiuojama per centrinius vartus, išvažiuojama per plėtros vartus.

Šventiniu laikotarpiu kapaviečių statymo, rekonstravimo, remonto darbai nerekomenduojami. Lankydami artimųjų, draugų, pažįstamų kapus, prašome laikytis rimties ir pagarbos, nesivesti į kapines gyvūnų.

Renkantis kapams skirtas prekes, kviečiame pagalvoti ir apie ekologiją bei tvarumą. Po Vėlinių susidaro dideli kiekiai stiklo ir plastiko atliekų, todėl rekomenduojame rinktis natūralias dekoracijas, kapaviečių tvarkymo atliekas dėti į tam skirtas vietas, konteinerius, o esant perpildytam konteineriui, atliekas prašome išmesti į greta esantį artimiausią konteinerį. Primename, kad draudžiama palikti atliekas prie atliekų surinkimo konteinerių ar jas mesti už tvoros, už tai teisės aktų nustatyta tvarka taikoma administracinė atsakomybė.

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Šventinė prekyba gėlėmis organizuojama:

Joniškės kapinėse ties pagrindiniu įvažiavimu – leidimus išduoda Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Licencijų leidimų skyrius;

Lėbartų kapinėse – trijose aikštelėse, leidimus išduoda UAB „Naujasis turgus“.

Artėjant šventiniam laikotarpiui kapinėse dažniau nei įprasta vykdomi valymo, tvarkymo darbai, atliekų konteineriai tuštinami kasdien. Lankytojų patogumui kapinių prieigose bus pastatyta daugiau biotualetų.

Daugiau aktualios informacijos apie viešojo transporto pokyčius Vėlinių metu – Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/naujienos/skelbimai/7656/viesojo-transporto-pokyciai-veliniu-metu:4688 ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ tinklapyje https://www.klaipedatransport.lt/lt/naujienos/veliniu-marsrutai-ir-reisai-2023-1037.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS