Ekstremalių situacijų komisija: Klaipėda žiemai pasirengusi | kl.lt

EKSTREMALIŲ SITUACIJŲ KOMISIJA: KLAIPĖDA ŽIEMAI PASIRENGUSI

Klaipėdos miesto Ekstremalių situacijų komisija (ESK), išklausiusi įvairių bendrovių, tarnybų ir žinybų informaciją apie pasirengimą žiemos sezonui, tikina, kad uostamiestis pasirengęs sutikti šaltą žiemą.

Kol kas neramu ti dėl keleto švietimo įstaigų, kurios po šiluminių centrų renovacijos nespėjo sutvarkyti dokumentacijos. Tačiau tai – dienų klausimas, todėl sutrikimų šildant mokyklas neturėtų būti.

Bendrovė „Klaipėdos energija“ specialistai informavo, kad geriausiai šildymo sezonui parengti miesto lopšeliai-darželiai, o visas šilumininkų pasirengimas žiemai vyko ir vyksta įprastu režimu, tik individualių namų savininkai dar neskuba tinkamai susitvarkyti ir pasiruošti šildymui.

ESK nariai atkreipė dėmesį, kad ateinančią žiemą būtina pagerinti miesto apšvietimą. Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigė, kad dabar numatytos didesnės lėšos gatvių apšvietimui, todėl žiemą mieste bus šviesiau.

Komisijos nariai aptarė, kaip atitinkamos tarnybos turėtų elgtis ir padėti benamiams, kad žiemą nebūtų mirtinai sušalusių žmonių.

Kaip parodė pastarosios dvi žiemos, opus tapo sniego išvežimo iš miesto gatvių ir aikščių klausimas bei jo sandėliavimas. J.Simonavičiūtės nurodymu iki lapkričio 1 dienos turi būti numatytos ir su gamtosaugininkais suderintos sniego sandėliavimo aikštelės. Savivaldybės administracija būsimam žiemos sezonui perka ir sniego išvežimo paslaugą, kurios ankstesniais metais nebuvo.

Bendrovės „LESTO“ atstovai pastebėjo, kad būtina genėti medžius, kurių šakos siekia elektros laidos, o vėjuotu metu tai gali tapti elektros tiekimo sutrikimų priežastimi. Savivaldybės administracijos specialistai teigė, kad medžių genėjimo vietos jau apžiūrėtos ir pirmiausia atkreiptas dėmesys į elektros linijas siekiančius medžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klausimelis

kokiu dar klaipedoje komisiju esama ar buriama ir is kokiu ,,specialistu,,?

nulis

specialistai,gaunantys tukstantines algas,komisijos susidaro is tu ,,specialistu,,-paraso laikrastis -,,specialistai ,, nusprende -spejo -tikino- ir visi patenkinti sedim ir laukiam .gal jie ne specialistai ,o dievai ar nors aiskiaregiai

ne esk

pavardes prasau tos [esk] komisijos ir kokiu bendroviu ,zinybu, tarnybu isklausiusi TIKINA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS