Fontanai vėluos ištrykšti | kl.lt

FONTANAI VĖLUOS IŠTRYKŠTI

Ne visi miesto centre esantys fontanai šį pavasarį teiks džiaugsmą klaipėdiečių ir miesto svečių akims. Vėliau nei planuota ištrykš Žvejo fontanas, esantis prie rotušės. Jam reikia remonto, nes surūdijo vamzdžiai.

Vasaros sezono metu uostamiestyje įprastai veikia penki fontanai.

Tris jų – Karlskronos aikštėje, Danės skvere, prie rotušės prižiūri privačios įmonės, o du – Anikės Teatro aikštėje ir laivelius prie burlaivio „Meridianas“ – pati savivaldybė.
Paprastai miesto fontanai įjungiami gegužės pradžioje. Tačiau šiemet vienas jų – Žvejo, kurio priežiūra taip pat rūpinasi privati bendrovė, nepradės veikti laiku.
Priežastis – susidėvėjo jo vamzdynai. Vamzdžiai leidžia vandenį į šonus, o ne į patį fontaną.

„Viskas gyvenime sensta – ir žmonės, ir fontanai. Žvejo fontaną remontuosime patys. Įmonė jį tik prižiūri, kai veikia. Pirksime remonto darbus. Kai sutvarkysime fontaną, jis bus įjungtas. Kiti turėtų pradėti veikti laiku“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Manoma, kad Žvejo fontano remontui 10 tūkst. litų neužteks. Šiuo metu aiškinamasi, kaip smarkiai yra pažeisti vamzdžiai.

Dar trims fontanams, esantiems prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro, prekybos centro „Pempininkai“ ir Debreceno aikštėje, uostamiesčio savivaldybė ieško globėjų.
Norima, kad rėmėjai juos ir renovuotų, ir prižiūrėtų. Manoma, kad atnaujinti vieną fontaną gali kainuoti apie 50 tūkst. litų.

Pirmiausia norima surasti rėmėją fontanui, esančiam Debreceno aikštėje, nes artimiausiu metu ši bus remontuojama.

„Fontanus globojančios įmonės rūpinasi jų valymu, kad veiktų nustatytu režimu, moka už vandenį, atlieka smulkius remonto darbus. Dėl didesnių iki šiol nebuvo sutarta. Šį kartą norime, kad globėjas ir suremontuotų Debreceno aikštės fontaną“, – komentavo L.Dūda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS