G. Nausėda apie Klaipėdos kovą su pandemija: situacija yra valdoma | kl.lt

G. NAUSĖDA APIE KLAIPĖDOS KOVĄ SU PANDEMIJA: SITUACIJA YRA VALDOMA

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad, nepaisant problemų ir nesklandumų, ištikusių Klaipėdą koronaviruso pandemijos pradžioje, situacija uostamiestyje pastaruoju metu yra valdoma.

Šalies vadovas, po pokalbio su Klaipėdos regiono atstovais bei merais, pasidžiaugė ir Klaipėdos regiono savivaldybių bendradarbiavimu.

„Reikia akcentuoti, kad šis regionas – Klaipėda – atlaikė srautą žmonių, kurie grįžo iš įvairių šalių, nes tai yra jūros vartai. Taip, pirmosiomis savaitėmis buvo daug nesklandumų, problemų. Nepaisant to, dabar situacija yra tikrai valdoma“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, savivaldybių balsas buvo išgirstas.

„Galiu pasidžiaugti, kad mūsų primygtinis prašymas įtraukti į operacinio štabo veiklą regiono atstovą, tikrai pasiteisino. Visi merai pripažino, kad tai padėjo normalizuoti situaciją ir įsiklausyti į savivaldybių balsą priimant svarbius sprendimus centrinės valdžios lygiu“, – teigė prezidentas.

Vis dėlto G. Nausėda teigė, kad savivaldybėms trūksta dialogo su Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Kol kas nėra dialogo tarp VRM ir savivaldybių. Kadangi jo nėra, nepavyksta konkretizuoti, kokios regionų politikos pertvarkos mes iš tikrųjų norime. Apsiribojama bendro pobūdžio frazėmis, bet tai yra nepatenkinama. Manau, kad tas dialogas turėtų atsirasti pačiu artimiausiu metu“, – akcentavo prezidentas.

Kartu šalies vadovas išreiškė viltį, kad iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir medikų bendruomenių bus išplatintos rekomendacijos dėl poilsio, kas yra aktualu turizmą plėtojančios savivaldybėms.

G. Nausėda: Klaipėdos regiono savivaldybės rodo bendradarbiavimo pavyzdį

G. Nausėda taip pat teigė, kad, jo teigimu, Klaipėdos regiono savivaldybės „rodo sektiną savivaldybių bendradarbiavimo pavyzdį“, susidūrus su žiedinių savivaldybių problemomis.

„Infrastruktūros, švietimo, susisiekimo klausimai yra sprendžiami ne demonstruojant raumenis viena kitai – kalbu apie Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybę, – bet stengiantis bendradarbiauti ir ieškoti sprendimo kitu būdu“, – pabrėžė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tai

Eitu jis toliau krepšinio varžybas stebėti ir visus beretavus sukviestu...Lietuvai lengviau atsigauti būtų.

UUU

virusas jau aplenkia klaipėda , kai tik kur pasirodo , čia pat ir meras su duda ir džiazu .

X

Vastybe ne vaiku darzelis vadovauti reike turet proto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS