Gargžduose kils nauji objektai | kl.lt

GARGŽDUOSE KILS NAUJI OBJEKTAI

  • 5

Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašė naujos Gargždų autobusų stoties projektavimo sutartį. Baigti projektuoti visuomenei svarbų objektą žadama kitų metų pradžioje. O kaip atrodys naujasis daugiafunkcis sporto centras, gargždiškiai jau gali susipažinti.

Reikia stoties

Klaipėdos rajono centrui jau senokai reikėjo naujos ir modernios autobusų stoties. Jos projektavimo konkursą laimėjo įmonė "Progresyvūs projektai", sutarties suma – kiek daugiau nei 28 tūkst. eurų.

Duris nauja autobusų stotis, planuojama, atvertų 2021-ųjų pabaigoje.

Dabar esantis pastatas skaičiuoja jau ne vieną dešimtmetį ir nebeatitinka šių dienų poreikių, tad naujos stoties statybos yra būtinybė.

"Mūsų pagrindinis siekis – turėti stotį, kuri būtų patogi ne tik keleiviams, bet ir vežėjams. Dabar esantis pastatas skaičiuoja jau ne vieną dešimtmetį ir nebeatitinka šių dienų poreikių, tad naujos stoties statybos yra būtinybė. Projektuotojas darbus turėtų baigti jau šiais metais, tad kitų pavasarį galėtume pradėti ieškoti rangovo, kuris stotį pastatytų", – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pastatas turėtų būti ne mažesnis nei 80 kv. m, su keleivių laukimo sale, kurioje – keliasdešimt sėdimų vietų.

Bronius Markauskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Naujoji autobusų stotis bus projektuojama šalia senosios. Peroną sudarytų keturios autobusų stovėjimo aikštelės, norima įrengti lauko mediją ir keleivių informavimo sistemą, o įvaža į stotį būtų iš P.Cvirkos gatvės.

Moderni koncepcija

Visuomenei teikiami Gargždų daugiafunkcio sporto centro projektiniai pasiūlymai.

Naujame sporto centre suprojektuota universali sporto salė, kurioje galės vykti NKL lygio krepšinio varžybos, salės futbolo rungtynės, kelios krepšinio treniruotės vienu metu. Planuojama, kad NKL varžybas stebėti galės 800, o salės futbolo – 500 žiūrovų.

Salę, keičiant žymėjimą ant grindų, taip pat bus galima pritaikyti ir kitoms sporto šakoms, pavyzdžiui, tinkliniui, badmintonui ar rankiniui.

Pastato korpusas, kuriame bus baseinas, padalytas į dvi dalis. Vienoje dalyje bus 25 m ilgio keturių takelių baseinas, o kitoje – pramoginiai baseinai.

Tarp jų planuojama įrengti įvairias pirtis, kuriose bus galima mėgautis SPA paslaugomis ir t. t. Toks atskyrimas yra patogus ne tik dėl skirtingų temperatūrų, kurios turi būti šiose zonose, bet ir dėl galimybės atskirti gyventojų srautus pagal jų pasirinktas paslaugas.

Moderni, šiuolaikiška ir funkcionali sporto bei laisvalaikio erdvė, kurioje sudarytos galimybės ne tik treniruotis, organizuoti varžybas, bet ir poilsiauti, – tokia būsimo daugiafunkcio sporto centro vizija.

Vienoje miesto vietoje bus sukoncentruotas visas spektras sporto paslaugų: sporto centras bus statomas šalia miesto teniso kortų ir stadiono, kuriame vyksta ne tik futbolo, bet ir lengvosios atletikos treniruotės ir varžybos.

Erdvi aikštelė

Gyventojai galės patogiai naudotis sukurta infrastruktūra: norintieji pasportavę lauke galės paplaukioti baseine, suderinti skirtingus vaikų ir suaugusiųjų sporto užsiėmimus ar pasimėgauti SPA paslaugomis, kol kiti šeimos nariai treniruojasi.

Tam, kad lankytis sporto centre būtų patogu, "Kranto" mokyklos link bus plečiama šalia stadiono esanti automobilių stovėjimo aikštelė. Joje numatytos 137 vietos lengviesiems automobiliams, penkios vietos neįgaliesiems. Šalia dabartinės įvažos į aikštelę prie stadiono atsiras 4 vietos autobusams.

Projekto rengėjai, statant daugiafunkcį sporto centrą, siūlo šalinti 108 medžius, iš jų vos devyni – geros būklės.

Pasak projektuotojų, likę medžiai yra prastos būklės, vieni jų užaugę savaime, kiti pasodinti chaotiškai, netinkamai prižiūrėti, todėl kai kurie yra pavojingos būklės. Tai – nesistemiškos priežiūros pasekmė.

GALERIJA

  • Gargžduose kils nauji objektai
  • Gargžduose kils nauji objektai
  • Gargžduose kils nauji objektai
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vietinis

Lijo restorano ir viesbucio savininkui priklausnti zeme bus nupirkta uz labai gera kaina. Jis sedi taryboje ir tvarkosi pagal savo o ne rinkeju interesua.

liuks

labai gerai lai stato tame kaimelio kampe. algiuk is aldastos neliudek tavo butus nupirks vistiek kaskada :)

pensorius

Kuriems galams tame kaime kažką statyti? Juk vistiek rajono centrą perkels į Klaipėdą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS